Spring til indhold

American Idol

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Panoramafoto af the American Idol Experience scenen

American Idol er en amerikansk sangkonkurrence, der i Danmark vises på TV3. Programmet har indtil videre kørt i 21 sæsoner i USA. Programmet er en amerikansk version af den britiske tv-succes Pop Idol, der er skabt af Simon Fuller

Programmet går ud på at finde den bedste sanger i USA igennem en række landsdækkende auditions. De bedste sangere fra disse auditions går herefter videre til live shows, hvor det er seerne, der skal stemme på deres favorit.

Programmet har fostret flere stjerner, hvoraf de mest kendte er vinderen fra sæson 1, Kelly Clarkson og sæson 4, Carrie Underwood.

Dommerne og værterne[redigér | rediger kildetekst]

Dommerne fra sæson 1 til 7 var Randy Jackson, Paula Abdul og Simon Cowell. Værter var Ryan Seacrest og Brian Dunkleman, mens Ryan Seacrest fortsatte alene som vært fra sæson 2.

I sæson 8 blev Kara DioGuardi en del af den originale dommertrio bestående af Randy Jackson, Paula Abdul og Simon Cowell.

Efter sæson 8 meddelte Paula Abdul, at hun ikke ville være dommer i sæson 9, og hun blev afløst af gæste dommere. Ellen DeGeneres meddelte senere, at hun ville blive den nye dommer i sæson 9.

I sæson 10 og 11 fortsatte Randy Jackson som dommer, mens Simon Cowell, Kara DioGuardi og Ellen DeGeneres valgte at stoppe og blev erstattet af Steven Tyler og Jennifer Lopez.

Efter sæson 11 valgte Jennifer Lopez og Steven Tyler at stoppe som dommere. Randy Jackson fik selskab i dommertrioen af Mariah Carey, Nicki Minaj og Keith Urban.

I sæson 13, 14 og 15 fortsatte Keith Urban som dommer, mens Randy Jackson, Mariah Carey og Nicki Minaj valgte at stoppe som dommere og blev erstattet af Harry Connick, Jr. og Jennifer Lopez, der vendte tilbage efter en sæsons pause.

I sæson 16 kom tre nye dommere, Lionel Richie, Katy Perry og Luke Bryan, mens Ryan Seacrest vendte tilbage som vært.

American Idol vender tilbage i 2018 og bliver vist på ABC. Der bliver tre nye dommer i programmet: Lionel Richie, Katy Perry og Luke Bryan, og Ryan Seacrest vender tilbage som vært.

Vindere af American Idol[redigér | rediger kildetekst]

Billedgalleri[redigér | rediger kildetekst]

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

MusikSpire
Denne musikartikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.