André Lundquist

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
André Lundquist
Født 1972Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse KunstmalerRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

André Lundquist (født 1972 i København) dansk figurativ billedkunstner. Undervist i en tidlig alder af billedkunstner Therese Dragshøj. Debuterede 1996. Mange udstillinger i Danmark, og fra 2000 medlem af mange danske og udenlandske gallerier. [1]. Produktionen er overvejende på private hænder.

Omtaler[redigér | redigér wikikode]

"Menneskefiguren har altid været i fokus i Andre Lundquists kunst. Men den har haft forskellige udtryk gennem tiden. Fra kubistiske, slanke skikkelser til mere fyldige figurer, som var forbundet i kropslige og åndelige relationer. I dag er André Lundquists foretrukne motiv kvindefiguren".[2]

"André Lundquists fladebetonede malemåde, den ornamentalt slyngende konturlinje, farveholdning samt den stærke følelsmæssige intensitet viser alt sammen hen til kunstnere fra 1890`ernes forskellige symbolistiske retninger. Inspirationen fra Willumsen, Gauguin, Schiele og Klimt er ikke til at tage fejl af, men det er som samtalepartnere, ikke som uopnåelige kunstikoner, André Lundquist bruger de gamle mestre".[3].

Noter[redigér | redigér wikikode]

Links[redigér | redigér wikikode]

MalerStub
Denne malerbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi