Andrea Heick Gadeberg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Andrea Heick Gadeberg
Født 24. november 1998 (24 år) Rediger på Wikidata
Mor Trine Gadeberg Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Trompetist, sanger, skuespiller, pianist Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Andrea Heick Gadeberg (født 24. november 1998) er en dansk skuespiller, sangerinde, trompetist og pianist. Hun er datter af lærer og musiker Jørgen Heick og sanger og skuespiller Trine Gadeberg.

Hun har medvirket i musicalen AnnieFredericia Teater og i Sound of Music samme sted, hvor hun spillede sammen med sin mor. Hun medvirkede i DR's julekalender Pagten i 2009 som lillesøsteren Karla. Hun var til casting med 3200 andre børn for at få rollen, efter hun i Politiken havde set, at der var casting i København. Hun tog fra Kolding til København uden sine forældres vidende for at deltage i castingen.

I 2019 var hun filmaktuel i filmen Ser du månen, Daniel, hvor hun spillede Daniel Ryes søster Christina Rye og i Sanne - the musical spillede Andrea den unge Sanne Salomonsen. I 2020 modtog hun Årets Reumert for årets talentpris og samme år var hun filmaktuel i Retfærdighedens ryttere[1] for hvilken hun modtog prisen som årets kvindelige hovedrolle ved Robertprisuddelingen i 2021.[2]

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Retfærdighedens ryttere på kino.dk
  2. ^ Ungt stjerneskud stjal hovedpris for næsen af Trine Dyrholm, da 'den danske Oscar' blev uddelt, dr.dk, hentet 7. februar 2021

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

SkuespillerSpire
Denne danske skuespillerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi