Anton Sjipulin

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Anton Sjipulin i mændenes 10 km sprint ved World Cup stævnet i Kontiolahti (Finland), d. 13. marts 2010

Anton Vladimirovitj Sjipulin (russisk: Анто́н Влади́мирович Шипу́лин, tr. Antón Vladímirovitj Sjipúlin; født den 21. august 1987 i Tjumen, Sovjetunionen) er en russisk skiskytte.

Anton Sjipulin gjorde opmærksom på sig selv allerede ved Junior-VM og Junior-EM i 2007 og 2008, ved at vinde adskillige medaljer. Han debuterede i World Cup'en den 10. januar 2009 i Oberhof, og vandt samme år to bronzemedaljer ved europamesterskaberne i skiskydning.

Sjipulin vandt olymisk-bronze med det russiske stafethold ved Vinter-OL 2010 i Vancouver (Canada). Ved VM i skiskydning 2011 på hjemmebane i Khanty-Mansijsk, vandt han sølv i mændenes stafet. Året efter ved VM i skiskydning 2012 i Ruhpolding (Tyskland) tog han på egen hånd bronzemedaljen i disciplinen jagtstart. I indeværende sæson 2012/13 hart Sjipulin vundet både sprinten og jagtstarten ved World Cup stævnet i Antholz-Anterselva.

Anton Sjipulin er lillebror til OL-guld-vinderen Anastasiya Kuzmina, der dog stiller op for Slovakiet.

Noter[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

SportSpire
Denne biografi om en sportsudøver er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi