Antonio Banderas

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Antonio Banderas
AntonioBandaresJune07.jpg
Antonio Banderas til premiere på Shrek den Tredje.
fødenavn José Antonio Domínguez Banderas
fødselsdato og fødested 10. august 1960 (56 år)
Málaga, Spanien
statsborger i Spanien Spanien
Aktive år 1979 – Nu
ægtefælle Ana Leza (1987–1995)
Melanie Griffith (1996–2014)
bopæl Spanien, USA, Storbritannien
beskæftigelse sanger, teaterskuespiller, filmskuespiller
modersmål spansk

José Antonio Domínguez Banderas (født 10. august 1960 i Málaga, Andalusien, Spanien), bedre kendt som Antonio Banderas, er en spansk skuespiller, som har medvirket i flere højtprofilerede Hollywood-film inklussiv En Vampyrs Bekendelser og Legenden om Zorro.

Biografi[redigér | redigér wikikode]

Banderas er søn af José Domínguez, der var politimand og Doña Ana Bandera, der var lærer. Han har en bror kaldet Francisco. Til at begynde med ville Banderas være professionel fodboldspiller, men hans drengedrøm splintredes tidligt da han brækkede sit ben som 14-årig. Som ung rejste han til Madrid for at gøre karriere inden for den spanske filmindustri.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Banderas fik første gang stor opmærksomhed gennem en serie af film af instruktøren Pedro Almodóvar mellem 1982 og 1990. Hans gennembrydende rolle var som "Ricky" i filmen ¡Átame!, som kun var en mindre succes uden for Spanien. Derefter flyttede han til USA og begyndte at medvirke i amerikanske film. Han medvirkede bl.a. i 1995 i hovedrollen i Robert Rodriguez's film Desperado. Denne instruktør arbejdede Banderas også med senere bl.a. i Spy Kids-trilogien.

Privatliv[redigér | redigér wikikode]

Banderas blev skilt fra sin første kone, Ana Leza, og i 1996 giftede han sig med skuespilleren Melanie Griffith, som han havde mødt under indspilningen af en film. De har en datter sammen, Stella del Carmen Banderas Griffith, som medvirkede i filmen Crazy in Alabama, hvilken Banderas instruerede og konen havde hovedrollen.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Skuespiller Stub
Denne skuespillerbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi