Arduino

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Et Arduino printkort med en RS-232 seriel grænseflade (øverst til venstre) og en Atmel ATmega8 mikrocontroller mikrochip (sort, nederst til højre); 14 digitale I/O ben er placeret ved toppen og de seks analoge input ben ved nederst højre kant.
En officiel Arduino Duemilanove
(rev 2009b)
Et eksperimentalplade skjold, monteret på en Arduino.

Arduino er en single-board computer designet til at gøre processen ved at anvende elektronik i multidisciplinære projekter mere tilgængelig. Hardwaren består af en simpel open source hardware designet til Arduino printet med en Atmel AVR processor og med on-board input/output understøttelse. Softwaren består af et standard programmeringssprog compiler og bootloader, som kører på printkortet.

Arduino er en efterfølger af open-source platformen Wiring[1] og programmeres ved at anvende Wiring-baseret sprog (syntaks og biblioteker), som ligner C++ med nogle mindre simplificeringer og modifikationer - og en Processing-baseret IDE.

Aktuelle versioner kan købes færdigsamlet; hardware designinformation er tilgængelig for dem, som ønsker selv at bygge en Arduino.

Maj 2011 var der blevet solgt mere end 300.000 Arduino enheder verden over.[2]

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Kilder/referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Shiffman, Daniel (23. september 2009). "Interview with Casey Reas and Ben Fry". Rhizome.org.
  2. ^ Phillip Torrone (2011-05-12). "Why Google Choosing Arduino Matters and Is This the End of "Made for iPod" (TM)?". makezine.com. Arkiveret fra originalen 10. december 2011. Hentet 2012-01-01.

Yderligere læsning[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Wikimedia Commons har medier relateret til:


HardwareSpire
Denne artikel om computere og anden hardware er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.