Arrow (tv-serie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Arrow
Information
Genre Drama
Action/Eventyr
Superhelt
Skrevet af Greg Berlanti
Marc Guggenheim
Andrew Kreisberg
Medvirkende Stephen Amell
Katie Cassidy
Colin Donnell
David Ramsey
Willa Holland
Susanna Thompson
Paul Blackthorne
Colin Salmon
Robert Knepper
Spilletid ca. 43 minuter
(pr. afsnit)
Serie information
Antal sæsoner 5
Antal episoder 115
Afsnitliste liste over Arrow-episoderRediger på Wikidata
Produktion
Produktionsselskab The CW
Produktionsland USA USA
Premiere 10. oktober 2012
Premiere i DK 7. februar 2013
Sidst sendt Sendes stadig
Sidst sendt i DK Sendes stadig
Links
Officiel hjemmesideRediger på Wikidata
ArrowIMDb (Engelsk)Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Arrow er en amerikansk action-adventure tv-serie er udviklet af Greg Berlanti, Marc Guggenheim, og Andrew Kreisberg. Den er baseret på den fiktive superhelt Green Arrow, en hætteklædt kriminalitet fighter, der optræder i tegneserier udgivet af DC Comics. Den havde premiere i Nordamerika på The CW den 10. oktober 2012, ,[1] med international udsendelse i slutningen af 2012.[2] Serien følger milliardær playboy Oliver Queen, portrætteret af Stephen Amell, som efter at været strandet i fem år på en fjendtlig ø, vender hjem for at bekæmpe kriminalitet og korruption som en hemmelig selvtægts mand, hvis foretrukne våben er en bue og pile.

Den 22. oktober 2012 blev Arrow købt af The CW for en fuld sæson.[3] Den 11. februar 2013 blev Arrow fornyet for en anden sæson af The CW.[4]

I Danmark sendes Arrow på Kanal 5.

Arrow, Sæson 3 sluttede i USA 13 Maj 2015, men er blevet "Renewed" så Sæson 4 (23 Episoder) og vil starte sidst på efteråret (igen i USA, hvornår de bliver sendt i Danmark vides ikke)

Rolleliste[redigér | redigér wikikode]

 • Stephen Amell portrætterer Oliver Queen, en milliardær playboy og hætteklædte selvtægts mand, der er baseret på DC Comics green arrow. Efter at have overlevet et skibsvrag og fem år på en isoleret ø, vender Oliver til hans hjemby med en mission, at rette de fejl hans far har lavet og redde byen fra de forbrydelse, der er vokset i hans fravær.
 • Katie Cassidy portrætterer Laurel Lance, en karakter løst baseret på DC Comics karakter Black Canary.[5][6] Laurel er en non-profit advokat, der kæmper i retten for de mindre heldige. Hun er også Olivers tidligere kæreste.
 • Colin Donnell portrætterer Tommy Merlyn, Olivers bedste ven, som med tiden erfarer Oliver hemmelige liv som en selvtægts mand. Tommy dater også Laurel i en periode.
 • David Ramsey portrætterer John Diggle, Olivers partner og bodyguard. Diggle er ex-militær, og arbejder på at få Oliver til at bruge sine evner til at hjælpe andre i byen, og ikke bare jage de velhavende, korrupte forretningsmænd der arbejdede med Olivers far.
 • Willa Holland portrætterer Thea d Queen, Oliver lillesøster. Thea udvikler et narkotikamisbrug tidligt i sæsonen 1, men bliver clean efter anklager og anlagt sag mod hende for kørsel under påvirkning.
 • Susanna Thompson portrætterer Moira Queen, Olivers mor. Moira bliver afsløret for også være en del af den hemmelige organisation hendes afdøde mand blev involveret med, som har planer om at nedbryde byen som et middel til at genopbygge det i billedet af organisationens leder.
 • Paul Blackthorne portrætterer Detective Quentin Lance, Laurel far og Starling City kriminalbetjent. I DC Comics hed Laurel far Larry Lance, men hans navn og tegnserie attributter er blevet ændret for serien.[7] Detective Lance beskylder Oliver for døden af hans datter, Sara, som var med ham på hans familie yacht når den sank. Lance er også ude efter at fange selvtægts mand, hvem han ser som en trussel mod byen på grund af selvtægts mand vilje til at bryde loven og dræbe i jagten på at stoppe kriminalitet.

Noter[redigér | redigér wikikode]

 1. ^ MacKenzie, Carina Adly (28. juni 2012). "CW announces 2012 season premiere dates: Why do 'The Vampire Diaries,' 'Supernatural' and more start late?". Zap2It. Hentet 28. juni 2012. 
 2. ^ "Sky announces 2012 season premier this Autumn". SkyOne. Hentet 29. september 2012. 
 3. ^ Kondolojy, Amanda (22. oktober 2012). "'Arrow' Officially Picked Up for Full Season". TV by the Numbers. Hentet 22. oktober 2012. 
 4. ^ Villarreal, Yvonne (11. februar 2013). "CW's 'Arrow,' 'Vampire Diaries,' 'Supernatural' get early renewal". Los Angeles Times. Hentet 13. februar 2013. 
 5. ^ Jeffrey, Morgan (11. marts 2013). "'Arrow' exec on Black Canary debut: 'It has to be earned'". Digital Spy. Hentet 16. april 2013. 
 6. ^ Andreeva, Nellie (15. februar 2012). "Katie Cassidy Set As Female Lead In CW Pilot ‘Arrow’". Deadline. Hentet 16. april 2013. 
 7. ^ Paul Blackthorne Joins CW's GREEN ARROW Television Show

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Fjernsyn Stub
Denne artikel om et tv-program er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.