Austria (amerikadamper)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

På vej over Atlanterhavet til USA totalforliste damperen Austria 13. september 1858 som følge af uforsigtighed om bord med afbrænding af tjære, hvorved skibet kom i brand. Af de godt 450 ombordværende blev knap 90 reddet. Når denne katastrofe endnu huskes, er det til dels fordi H.C. Andersens søsterlige veninde Henriette Wulff (født 1804) var blandt de omkomne. Ved efterretningen om hendes død skrev digteren digtet

(Paa Dampskibet "Austria" den 13de September)
"I det brændende Skib, paa det rullende Hav"

Katastrofen gjorde så stærkt et indtryk på H.C. Andersen, at dette antagelig er grunden til, at han aldrig, trods indstændige opfordringer, lod sig overtale til at besøge USA.

Kilde[redigér | redigér wikikode]

Goodyear blimp.jpg Denne artikel om et fartøj (skib, båd, fly, helikopter e.l.) eller del heraf, kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.
Vandsport/vandtransport Stub
Denne vandsports- eller vandtransportsartikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.

Koordinater: 45°01′N 41°30′V / 45.02°N 41.5°V / 45.02; -41.5