Længde

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Længder er nært beslægtet med numeriske værdier. Man kan på sige at numeriske værdier angiver længden mellem to punkter F.eks. A og B på tallinien. Det er også af denne grund man skriver også længden fra A til B som "AB" med numerisk tegn omkring; på denne måde:

Man benytter sig at det numeriske tegn pga. at man ikke ønsker negative længder, da det er logisk forkert at have en negativ længde. På billedet kan man se at der er 4 enheder fra A til B, og det samme fra B til A. Man ville ikke sige at der er -4 fra B til A.

1 dimensionære længder angives som differensen mellem punkterne.

Tallinie

Dette bliver, hvis der tages udgangspunkt i eksemplet:

Hvis det i stedet, som nævt, var længden fra B til A ville man se at det ville give -4 inde i det numeriske tegn, men da den numeriske operation er fortaget bliver længde til 4.

Længder I flere dimensioer, har man forskellinge afstandsformler der kan bevises. F.eks. benyttes "afstandsformlen" mellem to punkter i koordinatsystemet.

Enheder[redigér | redigér wikikode]

Der findes mange forskellige enheder for mål af længde. Mange af de ældre længdeenheders omregningsfaktorer er forskellige fra land til land. SI-enheder med evt. tilhørende SI-præfiks er derimod ens overalt:

Se også[redigér | redigér wikikode]

Wiktionary-logo.svg Se Wiktionarys definition på ordet: