Ava Max

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Ava Max
Ava Max meeting fans (cropped).jpg
29. april 2019
Information
Pseudonym Ava Max, AVA, Amanda Kay Rediger på Wikidata
Født Amanda Koci Rediger på Wikidata
16. februar 1994 (28 år) Rediger på Wikidata
Milwaukee Rediger på Wikidata
Statsborger USA Rediger på Wikidata
Far Pavllo Koci Rediger på Wikidata
Mor Andrea Nako Koci Rediger på Wikidata
Sprog Engelsk, albansk Rediger på Wikidata
Genre Dancepop Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Singer-songwriter Rediger på Wikidata
Pladeselskab Atlantic Records Rediger på Wikidata
Instrumenter
Vokal Rediger på Wikidata
Signatur
Avamaxsignature.png
Eksterne henvisninger
Ava Max' hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Amanda Ava Koci kendt professionelt som Ava Max (16. februar 1994 Milwaukee, Wisconsin)[1] er en amerikansk sanger og sangskriver født i Wisconsin til albanske forældre fra Tirana og Sarandë. I en alder af 8 flyttede hun med sin familie til Virginia. Hun konkurrerede i adskillige sangkonkurrencer inden hun gik på gymnasiet. I en alder af 14 flyttede hun med sin mor til Los Angeles og forfulgte en karriere inden for musik. Hun fandt, at byen var "overvældende". Et år senere vendte hun tilbage til Virginia. Hun sagde, at hun var taknemmelig for tilbagevenden, fordi det muliggjorde "en normal barndom". I en alder af 17 flyttede hun tilbage til Los Angeles.

Under scenenavnet Ava blev hendes debutsang "Take Away the Pain" udgivet i maj 2013, og i juli 2015 frigav den canadiske DJ og producentduo Projekt 46 en remixet version af sangen. Efter år med at have demos afvist fra pladeproducenter og sangskrivere, mødte hun pladeproducent Cirkut på en middagsselskab i LA, hvor hun sang Happy Birthday til ham. Ifølge Max åbnede de"mange døre" sammen og i juli 2016 frigav hun sangen "Anyone but you”, en af mange sange, hun arbejdede med med Cirkut, på SoundCloud. Sangen fik trækkraft og tiltrækkede opmærksomheden fra forskellige pladeselskaber, som kontaktede hende via e-mail, hvilket i sidste ende fik hende til at underskrive en pladeaftale.

Ava Max er blevet mærket som en pop og dance-pop sanger. Hun voksede op ved at lytte til kunstnere som Celine Dion, Mariah Carey og Whitney Houston. Hun har også citeret Madonna, Gwen Stefani, Fergie, Britney Spears, Katy Perry, Christina Aguilera og Lady Gaga som nogle af hendes indflydelser.Max er blevet sammenlignet med Gaga for sin musik og "prangende præsentation".

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Josh Duboff (13. februar 2019), “Sweet but Psycho” Singer Ava Max Is Trying to “Bring Pop Back”, Vanity Fair, hentet 8. oktober 2019
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]