Axel Thiess

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gnome globe current event.svgDenne artikel eller dette afsnit er forældet
Se artiklens diskussionsside eller historik.
Kopieret tekst fra gammelt opslagsværk, og det er rimeligt at formode at der findes nyere viden om emnet. Hvis teksten er opdateret, kan denne skabelon fjernes.
Clockimportant.svg
Axel Thiess

Axel Thiess by Peter Newland.jpg

Personlig information
Født 17. maj 1860Rediger på Wikidata
Død 25. marts 1926 (65 år)Rediger på Wikidata
KøbenhavnRediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Tegner, illustratorRediger på Wikidata
Arbejdssted KøbenhavnRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Axel Holger Thiess (17. maj 1860 i Diernæs25. marts 1926 i København) var en dansk tegner.

Theiss var søn af skolelærer Hans Frederik Henrik Thiess (1811-1872) og Anna Caroline født Liebe, adopteret Fich (1821-1902). Efter at have tegnet en tid på den tekniske skole i Odense kom han til København som lærling på Frederik Hendriksen xylografiske Institut; elev af Kunstakademiet var han 1876-80. Thiess har aldrig deltaget i de større udstillinger, og hans virksomhed har udelukkende været viet illustrationskunsten. Mest er det den periodiskepresse, der har nydt godt af hans frodige talent; de fleste af hans lystige tegninger er offentliggjorte i vittighedsbladene Punch, Puk og Klods-Hans samt i det årlig udkommende nytårshæfte Blæksprutten; en mindre del af dem foreligger i form af særlig udgivne suiter. Thiess’ frembringelser vidne om opfindsomhed og let hånd og bæres af et lune, der i reglen mere giver sig udtryk i uskyldige pudserligheder end som skarp satire.


Denne artikel bygger hovedsagelig på biografi(er) af Sigurd Müller i 1. udgave af Dansk Biografisk Leksikon, 17. bind, side 194,udgivet af C.F. Bricka, Gyldendal (1887–1905).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.

Når en omskrivning af teksten til mere nutidig sprog, og wikificeringen er foretaget, skal der anføres en reference med henvisning til forfatteren og den relevante udgave af DBL, jf. stilmanualen, dette angives som f.x:
{{Kilde |forfatter=Navn |titel=Efternavn, Fornavn |url=http://runeberg.org/dbl/... |work=[[Dansk Biografisk Leksikon]] |udgave=1 |bind=I til XIX |side=xxx |besøgsdato=dags dato}}
og herefter indsættelse af [[Kategori:Artikler fra 1. udgave af Dansk biografisk leksikon]] i stedet for DBL-skabelonen.

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]