Båndby ved Danfoss

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Båndby ved Danfoss eller Danfoss-byen var en fremtidsvision om at sammenbygge byerne Nordborg, Langesø, Lavensby, Havnbjerg, Elsmark og Svenstrup som en sammenhængende storby.[1] Kendetegnende for byerne var, at de lå i forlængelse af hinanden, som på et bånd, omkring hovedvejen mod Nordborg - heraf navnet. Båndbyen blev langt hen ad vejen realiseret, om end aldrig til fulde.

Baggrunden var, at Nordals i efterkrigstiden oplevede en voldsom befolkningstilvækst forårsaget af Danfoss eksplosive vækst.

Kilder/referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ sonderborgkommune.dk: Industrilandskabet omkring Danfoss Citat: "...Men båndbytanken inspirerede også i høj grad den mere engelsk-humanistisk indstillede byplanlægger Peter Bredsdorff, da han for det nystiftede Egnsplanudvalg for Københavnsegnen i 1947 barslede med den berømte Fingerplan for København...Det var dette univers af idéer og traditioner, som stod til rådighed, da fabrikant Mads Clausen i 1959 personligt henvendte sig til Peter Bredsdorff og bad denne om at udarbejde en byplan for en ny by på Nordals...Det første byudviklingsudvalg blev i 1958 udvidet til at omfatte hele Nord- og Midtals, dvs. Nordborg, Holm, Pøl, Oksbøl, Havnbjerg, Svenstrup, Ketting, Augustenborg, Ulkebøl og Sønderborg kommuner i en erkendelse af, at det var i dette bånd, byudviklingen ville finde sted...", backup
ByStub
Denne artikel om en by er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Artikelstump