BALCO

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg

BALCO er en forkortelse for Bay Area Laboratory Co-operative, som er et farmaceutisk laboratorium i Burlingame i Californien, i USA. Laboratoriet blev i 2004 kendt på grund af sin ulovlige produktion af designer-dopningen THG.

Stoffet blev først kendt da en sprøjte med stoffet blev sendt anonymt til USADA sommeren 2003. Senere er det kommet frem at den anonyme tipser var sprinttræneren Trevor Graham. Der blev igangsat fuld efterforskning, og man fandt ud af at stoffet kom fra BALCO.

Videre fandt man ud af at atletiktræneren Greg Anderson havde distribueret stoffet til flere af sine udøvere. De mest profilerede udøvere som kom i søgelyset var sprinterne Dwain Chambers, Tim Montgomery, Marion Jones og kulestøderen C.J. Hunter. Der blev også fundet spor som knyttede stofferne til flere navngivede baseball-spillere, fotball-holdet Oakland Raiders og det amerikanske OL-hold i judo. Af disse var det kun Tim Montgomery og Dwain Chambers som blev dømt for indtagelse af THG, og udelukket fra idrætten i to år.

FirmaStub
Denne artikel om et firma eller en virksomhed i USA er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
SportStub
Denne artikel om sport er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.