Ben 10

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
ben 10
Genre Science-fiction
Skaber(e) Duncan Rouleau
Joe Casey
Joe Kelly
Steven T. Seagle Sam Register
Mark Burton
Andy Sturmer
Medvirkende Tara Strong
Dee Bradley Baker
Fred Tatasciore
Jim Ward
Meagan Smith
Paul Eiding
Richard McGonagle
Richard Steven Horvitz
Steven Jay Blum
Land USA
Antal afsnit 52
Udsendelse
Selskab Warner Bros.
Village Roadshow Pictures
Cartoon Network

Ben 10 er en amerikansk tegnefilmserie produceret af Cartoon Network Studios siden 2005. Der er foreløbig lavet 52 afsnit fordelt på 4 sæsoner. Desuden er der lavet en tegnefilm i lang længde, Ben 10: Secret of the Omnitrix som havde premiere den 10. august 2007. Hertil desuden to tv-film: Ben 10: Race Against Time (dansk titel: Ben 10: Kapløb med tiden) som havde premiere den 21. november 2007 og Ben 10: Alien Swarm som havde premiere den 25. november 2009.

Serien handler om Benjamin Kirby Tennyson, der kan forvandle sig til 10 (senere flere) forskelige rumvæsner, ved hjælp af et slags rum-ur der hedder Omnitrixen. Han fandt den i en skov som han straks kom til at sætte ild i efter som han forvandlede sig til et ild rumvæsen. Siden Ben fik fat i Omnitrixen, har han måtte kæmpe mod mange fjender, som er ude efter omnitrixen. Heldigvis er Ben ikke alene i den gode sags tjeneste. Han får hjælp af sin altid fornuftige og kritiske kusine, Gwen Tennyson, også hans bedstefar, Max Tennyson, som er tidligere "blikkenslager" (en form for agent, hvis fornemmeste opgave er at beskytte Omnitrixen fra dem som vil misbruge den, og skabe kaos i universet).

Det er den første serie af franchisen. Pilot episoden blev sendt den 27. december 2005, den blev afløst af Ben 10: Alien Force. Tegnefilmserien bliver sendt med dansk tale på Cartoon Network.

Hovedpersoner[redigér | redigér wikikode]

  • Ben Tennyson
  • Gwen Tennyson
  • Max Tennyson

Danske stemmer[redigér | redigér wikikode]

  • Ben Ten – Albert Thorup

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]