Bente Clod

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Bente Clod (født 1946) er en dansk forfatter og skrivelærer. Hun debuterede i 1976 med bogen "Det Autoriserede Danske Samleje og andre nærkampe".

Bente Clod er uddannet pædagog og har undervist børn og unge i musik og bevægelse, blandt andet på Statens Skole for Døve.

Hendes debutroman Brud, portræt af en udvikling fra 1977 beskriver en forelskelse i en kvinde og gryende kvindebevidsthed. I 1975 vandt Bente Clod anden prisen i Politikens kronikkonkurrence i anledning af FNs Kvindeår. Kronikken om Det Autoriserede Danske Samleje fik flere reaktioner end nogen anden kronik havde fået de sidste ti år. Debut på Gyldendal 1976 med Det Autoriserede Danske Samleje og andre Nærkampe. Antologien Kvinder må aldrig mere tabe hinanden af syne udkom 1977 på forlaget Forum med om og af kvinder over hele verden.

I 1981 udgav Gyldendal digtsamlingen Imellem Os, der blev indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris.

Bente Clod er uddannet lærer i Gøsselgymnastik og har taget filmmanuskriptuddannelsen 1979-81 på Den Danske Filmskole. Hun er også foredragsholder, og har været skrivelærer i Danmark, Norge og Sverige. Gennem en årrække forestod hun en efteruddannelse for nordiske skrivelærere. Hun har oversat den amerikanske digter Emily Dickinson (1830-1886) i bogen PÅ MIN VULKAN, der indeholder en fyldig introduktion og 142 oversatte digte på dansk og engelsk.

Efter at have skrevet 19 såkaldt voksenbøger udkom hendes ungdomsroman Englekraft i 2000, der senere blev fulgt op med I vilden sky og Himmelfald og flere andre ungdomsromaner, Body Effex og Body Tactics. I alt har Bente Clod udgivet 26 bøger, heraf to bøger om at skrive, Skriv en film og Skriv - en bog om at skrive. Seneste udgivelse er Pixi Perfekt 2012. Et genoptryk af Dickinsons lyrik udkommer marts 2016, og endnu en samling erotiske noveller og en roman er på vej.

Priser og legater[redigér | redigér wikikode]

Bente Clod har flere gange modtaget engangsydelser fra Statens Kunstfond. Derudover har hun også fået tildelt flere legater og priser:[1]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Litteraturpriser.dk Bente Clod (f. 1946)

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]

  • Bente Clod i Kvinfos ekspertdatabase
  • clod.dk Her findes også undervisningsmateriale til ungdomsbøgerne.

www.litteratursiden.dk www.blaabog.dk

Forfatter Stub
Denne forfatterbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi