Bill Kaulitz

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Bill Kaulitz
Bill Kaulitz 2010.JPG
Bill Kaulitz i 2010.
Information
Pseudonym BILLY Rediger på Wikidata
Født 1. september 1989 (33 år)
Leipzig, Østtyskland
Statsborger Østtyskland,
Tyskland Rediger på Wikidata
Bopæl Los Angeles Rediger på Wikidata
Søskende Tom Kaulitz Rediger på Wikidata
Sprog Engelsk, tysk Rediger på Wikidata
Genre Alternativ rock, poprock, pop punk, electronic rock, pop
Beskæftigelse Singer-songwriter, model, tegnefilmsdubber, designer
Medlem af Tokio Hotel Rediger på Wikidata
Aktive år 1999- nu
Pladeselskab Universal Music Group
Associeret med Tokio Hotel
Instrumenter
Vokaler
Signatur
Bill Kaulitz signature.svg
Eksterne henvisninger
www.tokiohotel.com
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Bill Kaulitz (født 1. september 1989 i Leipzig, Tyskland) er forsanger i rockgruppen Tokio Hotel. Derudover designer han tøj og lægger stemme til Arthur i den tyske version af tegnefilmen "Arthur og minimoyserne".

Barndom[redigér | rediger kildetekst]

Bill Kaulitz er én af et sæt enæggede tvillingedrenge, hvoraf den anden hedder Tom. Bill og Tom voksede op i Loitsche, med sine forældre Simone og Jörg Kaulitz. Da de var syv år gammel blev forældrene skilt, og både Bill og Tom flyttede med deres mor. Moderen giftede sig senere med Bills nuværende stedfar, Gordon Trümper og flyttede sammen til Magdeburg.[1] Gordon skulle vise sig at få stor musikalsk indflydelse på Bill. Han spillede nemlig guitar i bandet Fatun.

Karriere[redigér | rediger kildetekst]

Bill Kaulitz i Moskva, Rusland i 2007.

Bill har sunget og skrevet sange, siden han var ni år gammel. I 2001 mødte han Georg og Gustav, og de tre dannede sammen med Tom bandet Devilish, som spillede til små arrangementer i lokalområdet for et mindre publikum. Dette gav dem en del sceneerfaring.

Som 13-årig deltog Bill i den tyske udgave af showet Star Search hvor han optrådte med sangen "It's Raining Men". Selvom Bill ikke vandt, men kom på en andenplads, skabte det noget opmærksomhed omkring ham. Samme år blev bandet kontaktet af Peter Hoffmann og underskrev senere en kontrakt med Universal Music i Hamburg. Med hjælp fra producerne skrev Bill størstedelen sangene til deres debutalbum, Schrei, som udkom i 2005. Bandnavnet havde de ændret til Tokio Hotel, og den første single Durch den Monsun strøg til tops på de tyske hitlister.[2] Det samme skete for de næste singler Schrei og Rette Mich. I starten af 2006 udsendte de en genindspilning af Schrei-albummet, som hed Schrei; so laut du kannst, fordi Bills stemme i mellemtiden var gået i overgang.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Tokio-Hotel2.blog Scan/Translation. "Simone Kaulitz Marries?" Arkiveret 13. juli 2011 hos Wayback Machine, 2009-8-1. Retrieved on 2010-1-28.
  2. ^ Durch den Monsun (engelsk), acharts, 31. december 2022, hentet 9. januar 2023

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.