Bishoujo

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Illustration af en figur i Moe-stil, kombineret af designelementer fra Mahoro Andou fra Mahoromatic og Haruhi Suzumiya fra The Melancholy of Haruhi Suzumiya.

Bishōjo (美少女 "smuk, ung pige", også stavet bishoujo) er et japansk udtryk der bruges om unge og smukke piger, ofte under universitetsalderen. Bishōjo er ikke opført som et ord i den fremtrædende japansk ordbog Kōjien. En variant af navnet biyōjo (美幼女) refererer til piger under voksenalderen.

Bishōjo i manga og anime[redigér | redigér wikikode]

Uddybende Uddybende artikel: Moe

Bishōjo figurer ses i næsten alle genrer af anime og manga, specielt i dating sims og visual novels, kendt som bishōjo-spil, og såkaldte harem anime og manga. Den kan skelnes fra den lignende shōjo demografi, ved at den refererer til kønnet og figurernes træk, frem for læsernes. Selvom bishōjo ikke er en genre, men et figurdesign, bliver serier der hovedsageligt indeholder sådanne figurer, så som såkaldte '"harem" eller visual novels, til tider uformelt kaldet "bishōjo-serier". Da et af de grundlæggende tillokkende elementer ved disse serier typisk er tegningerne og de attraktive kvindelige figurer, opfattes udtrykket til tider negativt, som en "genre" der udelukkende er afhængig af dens sælgende, søde figurer, snarere end dens indhold og historie.

Bishōjo konkurrencer[redigér | redigér wikikode]

En skønhedskonkurrence, ved navn Japan Bishojo Contest, er blevet afholdt siden 1985. Sangstjernen Aya Ueto blev først berømt gennem denne konkurrence på tv, i en alder af 12. Model og skuespiller Ryoko Yonekura har også vundet en bishōjo konkurrence i 1992.


Anime eller manga Stub
Denne artikel om en anime og/eller manga er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.