Björn Molin

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Björn Molin
Personlige detaljer
Født 8. april 1932 (92 år)
Göteborg, Sverige
Politisk parti Liberalerna
Mor Anna Molin
Far Nils Molin
Uddannelses­sted Göteborgs Universitet
Informationen kan være hentet fra Wikidata.

Björn Molin (født 8. april 1932 i Göteborg) er en svensk politiker, cand.polit. og medlem af Rigsdagen fra 1971 til 1986 for Folkpartiet (liberalt parti i Sverige), handelsminister 1981-1982. Han er ophavsmand til den model vi i Danmark kalder "Molin-modellen" som bruges til at forudsige partiadfærd. I sin disputats fra 1962 Tjenestepensionsfrågan – en studie i svensk partipolitik beskriver han, hvordan partierne, i forbindelse med pensionsspørgsmål, vælger standpunkt ved hjælp af en sammenvejning af henholdsvis interessefaktoren, opinionsfaktoren og den parlamentariske faktor. Der findes desuden en uddybning i bogen Vælgere, partier og massemedier fra 1982. I 2002 udgav han selvbiografien Björn Molin- Ingen vej tilbage.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
SvenskSpire
Denne artikel om en svensk politiker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Politiker