Bodil Kjær

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Confusion colour.svg Ikke at forveksle med skuespillerinden Bodil Kjer.
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg

Bodil Kjær (født 11. marts 1932 i Hatting) er en dansk arkitekt, uddannet i London og København.

Fra 1955 og fremover tegnede og udviklede hun elementer af arkitektur så som møbler og belysningslegemer for institutionsbyggerier, men også vaser, skåle og enkelte møbler til hjemmet. Hun drev egen tegnestue i København og senere i London efter nogle år som ansat i ingeniørvirksomheden Arup Group engelske afdeling.

Fra og med 1965 fokuserede hun hovedsageligt på team-work med folk fra mange professioner om planlægning og design af fleksible, sunde og levende arbejdsomgivelser for brugere og ansatte i fabrikker, kontorer og universiteter i England og Italien.

Om dette arbejde forelæste hun for arkitektstuderende i England, Danmark og USA og skrev om emnet i fagtidsskrifter i flere lande. I sin senere stilling som fastansat professor på University of Maryland, nær Washington D.C., udviklede hun undervisningsprogrammer og drev research, som hun senere fortsatte i Danmark. Efter 1995 har hun, som arkitekt og borger, beskæftiget sig en del med at være med til at forbedre byer for deres borgere.

Selv om størrelsen og kompleksiteten af hendes arbejder er forøget ganske meget i årenes løb, så har hun samtidig fortsat sit oprindelige arbejde med design for de nære omgivelser dvs. møbler til offentlige bygninger – eller elementer af arkitektur, som hun foretrækker at kalde disse designs der nu kan ses på film og fjernsyn og ofte på auktioner i Danmark og udlandet.

”Der har aldrig i mit professionelle liv været en begyndelse eller en definitiv afslutning på noget. Det har alt sammen været flow og overlap”. Bodil Kjær, November 2015.

Rettighederne til Bodil Kjærs designs har siden januar 2016 været repræsenteret af FORM Portfolios.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]