Breckin Meyer

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Breckin Meyer

Breckin Meyer by Gage Skidmore 2.jpg

2011
Personlig information
Født 7. maj 1974 (49 år) Rediger på Wikidata
Minneapolis, Minnesota, USA Rediger på Wikidata
Nationalitet USA Amerikansk
Ægtefælle Deborah Kaplan (2001-2012) Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Beverly Hills High School Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Tv-skuespiller, filmskuespiller, stemmeskuespiller, manuskriptforfatter, filmproducent, skuespiller, musiker Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.
Breckin Meyer, 2008
Erin Breckin Meyer, 2007

Erin Breckin Meyer[1] (født den 7. maj 1974 i Minneapolis, Minnesota i USA) er en amerikansk skuespiller, komiker, manuskriptforfatter, filmproducer og trommeslager.

Opvæst[redigér | rediger kildetekst]

Meyer er søn af Dorothy Ann (født Vial), rejsebureau-ansat og tidligere mikrobiolog, og Christopher William Meyer, der er ledelseskonsulent.[2] Som barn af skilte forældre, boede han i Californien, Texas, West Virginia og New Jersey. Han har en storebror ved navn Frank, og en lillebror, Adam. Meyer gik i grundskole med Drew Barrymore (og var tilsyneladende hendes første kys[3]) og gik efterfølgende på Beverly Hills High School.[4] Gennem sin grundskole, kom han i kontakt med Barrymores agent, der underskrev Meyer. Som barn blev han for det meste set i tv-reklamer.

Karriere[redigér | rediger kildetekst]

Hans spillefilmsgennembrud var som skateboarderen (en hyldest til Sean Penn i 1982's Fast Times at Ridgemont High) i ungdomshittet Clueless (1995). Meyer tilbyder lignende beskrivelser i The Craft og John Carpenters Escape From LA (begge 1996). Han spillede den bedste ven af en olympisk håbwfuld i filmen Prefontaine (1997) og som en high-school studerende, med stor længsel efter at forlade sin hjemby i Dancer, Texas Pop. 81 (1998).

I filmen 54 (1998), får man et blik på livet i den berømte 1970'erne nightspot, blev skuespilleren castet som en Busdreng, der er gift med garderoben pige (Salma Hayek) og forfulgt af en bartender (Ryan Phillippe). Meyer er nære venner med Phillippe, med hvem han og Seth Green deler et produktionsselskab med.

Meyer begyndte at blive bemærket for sine roller i slutningen af 1990'erne, blandt andet i filmene Go (1999) og The Insider (1999) inden han han begyndte at få fuldgyldigt ledende roller som i Dreamworks hit Road Trip (2000), hvori han igen rejser tværs over USA som en universitetsstuderende, der desperat håber på at kunne hente et videobånd af sig selv have sex med en anden pige, som var en fejltagelse sendt til hans langdistance-kæreste. Road Trip markerede det første tegn på, at Meyers veludviklede slacker, sidekick-personlighed var modnet, og det var acceptabelt at gøre ham til en fuldt udviklet stjerne.

Han spillede igen sammen med Amy Smart i endnu ræs-gennem-landet-film, denne gang som en del af multi-plot ensemblefilmen Rat Race (2001), en slags hyldest til all-star screwball jagt-film i 1960'erne, såsom It's a Mad, Mad, Mad, Mad World. Meyer medvirkede som Meg Ryans bror i den lunefulde fantasy-komedie Kate & Leopold (2001). Meyer påtog sig også rollen som Jon (på dansk: Harald), den ulykkelige ejer af den berømte tegneserie kat i filmversionen af Garfield (2004).

Meyer blev nomineret til en Emmy for sin skrivning på "Robot Chicken: Star Wars", og lægger jævnligt stemme til Robot Chicken. Han leverer også stemme til den unge Joseph Gribble i den animerede serie King of the Hill. Meyer medvirker fortiden i Adult Swim serien Titan Maximum. Han er også musiker, spiller trommer i punkbandet The Street Walkin' Cheetahs og med Tom Morello' s The Nightwatchman, samt Ben Harper, Cypress Hill, Slash og Perry Farrell på LA's Hotel Cafe.

Personlige liv[redigér | rediger kildetekst]

Meyer blev gift med manuskriptforfatter og filminstruktøren Deborah Kaplan den 14. oktober 2001 og har et barn med hende, en datter ved navn Caitlin Willow, der blev født 31. december 2003.[5]

Filmografi[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]