Bregenzerwald

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Bregenzerwalds beliggenhed i Østrig

Bregenzerwald er en region i den østrigske delstat Vorarlberg, der ligger sydøst for Bregenz.

Bregenzerwald har et unikt bjerglandskab som strengt taget ikke kan betegnes som skov mere, men er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste (Europa).

Her løber floden Bregenzer Ach. Indbyggerne i området deler ofte Bregenzerwald i to områder, Vorderwald og Hinterwald. Vorderwald, med bakker og lavere bjerge er nærmest Rhindalen. Hinterwald har højere bjerge med højder op til 2.000 meter. De to områder har sine særegne dialekter. Geologisk er Bregenzerwald en del af de Nordlige kalkalper.

De største landsbyer i Bregenzerwald er Bezau – hovedstaden i regionen – Alberschwende, Schwarzenberg, Bizau, Mellau, Au og Egg.

De fleste som bor i området arbejder enten indenfor turisme eller landbrug, men på grund af øgede jobtilbud i Rheintal er landbruget mindsket de seneste år.

Bregenzerwald er mest kendt som et vintersportssted, men her findes også en «Osterute Bregenzerwälder» eller sangfestivalen «Schubertiade» i Schwarzenberg. Bregenzerwald har meget urørt natur og gamle traditioner.

Panorama fra Bregenzerwald

Bregenzerwald er mest kendt som et skisportssted om vinteren, og rige muligheder for cykel- og vandreture i løbet af sommeren. Her findes også en «Osterute Bregenzerwälder» (Bregenzer Bergkäse er kendt som en ostesdelikatesse) eller sangfestivalen «Schubertiade» i Schwarzenberg. Bregenzerwald har meget urørt natur og gamle traditioner.

Derudover findes der forskellige museer (bl.a. østrigs eneste kvindemuseum - http://www.frauenmuseum.at), men også Bregenzerwaldbahn[1], en lille rest smalsporjernbane, som mellem 1902 og 1983 kørte en 35,5 km lang strækning mellem byerne Bregenz og Bezau. I dag kan man køre en 5 km lang strækning.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Koordinater: 47°22′22″N 9°54′46″Ø / 47.3728°N 9.9128°Ø / 47.3728; 9.9128