British American Tobacco

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Disambig bordered fade.svg Denne artikel omhandler Denne artikel handler om et tobaksselskab. For sportsredskabet du bruger til f.eks baseball se Bat For trafikselskabet på Bornholm. BAT_(Bornholms_Amts_Trafikselskab). Opslagsordet har også en anden betydning, se [[{{{2}}}]].
British American Tobacco
British American Tobacco Headquarters.jpg
BAT's hovedkvarter i London set fra Themsen
Virksomhedsinformation
Branche Tobak
Grundlagt 1902 England
Hovedsæde London, England, Storbritannien
Produkter Tobak
Regnskab
Omsætning £ 14,752 mia. (2016)
Resultat £ 4,655 mia. (2016)
Organisation
Antal ansatte
55.000 (2007)
Eksterne henvisninger
www.bat.com

British American Tobacco Plc, BAT, er verdens næststørste tobaksselskab (efter Philip Morris). Selskabet har sit hovedkontor i London, England og blev grundlagt i 1902.

Selskabet er noteret på London Stock Exchange og indgår i FTSE 100 Index. Selskabet er også optaget til notering på børserne i Johannesburg og Nairobi.

Den 14. september 2021 beskyldes selskabet i en rapport udgivet af NGO'en Stop British American Tobacco, for at have fordelt mere end $ 600.000 i form af kontanter, biler eller kampagnedonationer til snesevis af politikere, lovgivere, embedsmænd, journalister og medarbejdere i konkurrerende virksomheder mellem 2008 og 2013.[kilde mangler]

'British American Tobacco i Danmark[redigér | rediger kildetekst]

I 2008 indgik British American Tobacco en aftale med det daværende Skandinavisk Tobakskompagni om køb af selskabets cigaretproduktion, hvilket bl.a. indebar, at House of Prince med de danske cigaretmærker Prince, Kings og Cecil blev overtaget af British American Tobacco.

Mærker (i udvalg)[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.