Bruger:B Askholm

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hanklit.

Mit Fornavn er Børge, som jeg bliver mere og mere glad for som årene går. I det daglige optræder jeg under navnet Baskholm der kan udtales på de fleste (europæiske) sprog.

Baskholm med et barnebarn på armen.

Mit fornavn betyder "bjerger" eller "hjælper". Efternavnet er et familienavn der stammer fra et gammelt marknavn på Fyn; det har fulgt familien i henved 200 år. Jeg er af den gode årgang 1939. Og så har jeg et par uddannelser bag mig. Først blev jeg snedker, træsmed, som jeg har kaldt det i mange år, siden kom jeg på seminarium og blev lærer. De sidste mange år her jeg været pensioneret p.g.a. en blodprop i krybdyrhjernen, et såkaldt hjernestammeinsult.

Det betyder ikke at jeg ligger på den lade side (det gør jeg nemlig kun når jeg er til gymnastik), for jeg har altid haft flere interesser, som jeg blot kan dyrke mere i fred i dag, hvor jeg er fritaget for at jage på arbejdsmarkedet. Jeg er bl.a. slægtsforsker og samler på den måde på levende og afdøde familiemedlemmer, hvoraf jeg vel har henved 4000.

Jeg er blevet gift et par gange og skilt én gang. Det har bl.a. affødt ialt ca 6 børn, hvoraf flere dog er "papbørn", og efterhånden har jeg opnået titel af bedstefar til henved 12 unger. Alle de vokse børn er for længst spredt for alle vinde og har taget diverse uddannelser, har fået kærester eller ligefrem blevet gift.

Mine interesser er flerfoldige: sprog, især dansk, historie, slægtsforskning, billeder hvor jeg især bruger fotografi, træhåndværk, der bl.a. har bevirket at jeg for år tilbage (en søndag i april 1988) begyndte at arbejde med en ordbog "Træsmedens Håndværktøj", og senest Wikipedia, som jeg fylder på af det jeg ved lidt om.

Mine politiske interesser kan ses af at jeg er formand for Anarkistisk Internationale.

Hvis nogen skulle være interesseret så er min hjemmesideadresse: http://baskholm.dk/ Hvor jeg på slap line udfolder mig og hvor jeg bl.a. har lagt en html-udgave af min aldrig færdiggjorte ordbog og hvor en oversigt over mine slægtsforhold kan ses.

ellers kan jeg kontaktes på e-mail: baskholm(you know)gmail.com

Babel
daDenne bruger har dansk som modersmål
en-3This user can contribute with an advanced level of the English language
de-2Dieser Benutzer hat fortgeschrittene Deutschkenntnisse.
fr-1Cet utilisateur peut contribuer avec un niveau élémentaire de français.
nl-1Deze gebruiker bezit beginnende kennis van het Nederlands
nb-1Denne brukeren kan litt norsk (bokmål)
nn-1Denne brukaren kan litt norsk (nynorsk)
sv-1Denna användare har grundläggande kunskaper i svenska
Brugere efter sprog