Bruger:Hamed Raoufi

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Baggrund

Hamed Raoufi(30) ble født i en muslimsk familie i Iran. Hans far er en religiøs muslim. Hans mor er en liberal og moderne muslim. Hele hans fars familie er religiøse muslimer. Vi kan nævne at en af hans onkler var en ven av Ayatollah Khomeini før revolutionen 1979 i Iran. Han har haft et svært politisk engagement mod det forrige regime i Iran, og blev arresteret af myndighederne og det hemmelige politi(SAVAK), og blev bortvist fra sit job som lærer. Han var som en bro mellem Ayatollah Khomeini, som har været i Najaf- Irak og Neauphle-le-Chateau- Frankrig og var politisk engageret i Iran. En af Raoufis stedmors brødre arbejder i Revolutions Garden(IRGC) og en anden arbejder i Vokterrådet(Guardian Council) i Iran.

1- Konvertering til kristendommen

Den 1. oktober 2003 kom Raoufi til Norge på turist- visum for at besøge og hjælpe sin mor, der er handikappet, og har boet i Norge siden 1990. Foruden sin mor, 49 år, har han 2 halvbrødre på 19 år og 5 år. Raoufi var bare 8 år, da han blev skilt fra sin mor, og i stedet fik en meget stærkt muslimsk stedmor, der ikke elskede ham, men derimod ofte slog ham og kaldte ham uren. Det blev en hård opvækst drengen Hamed. Som ung kom han ind i Revolutions Garden, fordi det var vældig vanskelig for ham at få noget andet arbejde. I Iran har han en far, en halvsøster og en halvbror, som er stærkt religiøse muslimer, disse vil, for ærens skyld, tage livet af ham, om han sendes tilbage til Iran. Der til kommer den nye lov i Iran, hvor man nu, med loven i hånd, kan dræbe alle konvertit- mænd, efter forudgående tortur.

Allerede mens han har barn i Iran, mødte han længslen efter at blive kristen. Han mødte den gennem TV- udsendelser om julen og gennem Kristus billeder. På baggrund af det pres, som ikke mindst et barn af en stærk religiøs familie er udsat for, dette, at man igen og igen må slå sig for brystet og græde, og aldrig har ret til at være rigtig glad, for det er syndigt. Specielt dette pres skabte en længsel efter noget helt andet. Derfor søgte han straks efter sin ankomst til Norge, ind i en kristen forsamling, hvor han allerede i feb. 2004 blev en kristen. Efter dette ansøgte han om familiesammenføring med sin mor. Dette blev afslået i 2004, hvorefter han ansøgte om asyl i Norge. Dette blev afslag på afslag, som til sidst endte med en retssag i Oslo Tingrett i oktober 2007. Da han ikke havde penge til at føre sagen videre til højesteret, valgte han at flygte til Danmark, i håb om at få sin sag prøvet her. Dette blev ikke muligt på grund af Dublin- konventionen. I stedet for blev det udvisning tilbage til Norge, med henblik på retur til Iran. Dette kunne vi slet ikke akseptere, derfor tog vi hånd om ham, og valgte at beskytte ham. Samtidig begyndte vi en kamp med norske myndigheder, for at få hans asylsag genoptaget! Samtidig med, at han søgte asyl, begyndte han en kamp på ord, mod iranske myndigheders behandling af konvertitter og alle ellers anderledes tænkende.

Evangelisering

Efter at Hamed Raoufi blev en kristen, fik han en pligt til at snakke med sine landsmænd om kristendommen, både til vanlige møder og over internetet på chat rum i Paltalk messenger. Han var altid optaget af at fortælle evangeliet til dem ham mødte. På asylcentret, hvor han boede, fortalte han også altid om Jesus til forskellige folk, som kom fra Iran, Afghanistan og andre lande. Det var ikke altid så let for ham at gøre det, og nogen gange fik han kritik for det.

2- Politisk engagement

Raoufi har været rigtig meget optaget af de mange menneskerettighedsbrud, som akkurat nu foregår i Iran, både mod konvertitter og andre minoriteter, ja, i det hele taget alle anderledes tænkende. Han har skrevet mange svært kritiske artikler både i norske aviser og over sin net blok, mod myndighederne i Iran.


a) Egen web-side med formidling af stærkt kritiske artikler mod iranske myndigheder og det islamiske styre. Iranian Christians News Agency(I.C.N.A)

Som den menneskerets forkæmper han er, er han i en meget sårbar situation, med hensyn til hjemsendelse til Iran, da han hele vejen har kritiseret regimet. Med hensyn til, hvad han har skrevet på sin egen net blok, da er det bare at klikke ind på hans navn på Google, Yahoo og MSN motor searchers, og straks kommer alt det frem, han har skrevet.

According to the government-run Entekhaab website, in a public speech Ayatollah Ahmad Jannati told youthful Basijis (members of a volunteer militia formed to enforce strict Islamic codes) preparing to join suicide missions that “non-Muslims are sinful animals who roam the earth and engage in corruption.” Jannati, who is secretary general of the powerful Guardian Council, is known to be a mentor and close advisor to Ahmadinejad.

Efter at Ayattolahen havde holdt denne tale reagerede Raoufi stærkt kritisk på den over sin egen net blok. Så langt vi ved, var der bare 2 iranere som har kritiseret denne tale. Den ene var Hamed Raoufi og den anden var Kurosh Niknam, parlaments representanten i Iran. I et andet møde i 2005, udtalte præsident Ahmadi Nejad følgende “I will stop Christianity in this country.” Også denne tale har Raoufi kritiseret på sin net blok.

b) Demonstration

Den 14. november 2007, var der arrangeret en demonstration i Oslo mod kristendoms forfølgelserne i Iran, Eritrea og Vietnam. Raoufi fik da muligheden til at holde en tale, hvor han fik lejlighed til at forklare, hvordan situationen er for konvertitter i Iran.

c) Diverse avisoppslag og kritiske artikler

I en e-post til Dagen fra sitt ukjente oppholdssted skriver Hamed Raoufi at det er trist at norske myndigheter ikke åpner øynene for den faktiske situasjonen i Iran.

– Jeg er helt enig med president George W. Bush som har sagt at de land som har et godt forhold til Iran og kjøper olje derfra er med og støtter terrorisme.

– Jeg mener det fordi Iran tjener penger på oljen og sender både penger og våpen til Hamas i Palestina, Hizbollah i Libanon, Taliban i Afghanistan og Al- Qaeda i Irak, skriver konvertitten blant annet. DAGEN & Åpne Dører

— I Iran blir nyhetene sensurert. Iranere må få vite om urettferdighetene som skjer mot kristne i landet vårt, sier han.

— Etter at president Mahmood Ahmadi Nejad i 2005 sa at han ville stanse kristendommen i Iran, har presset økt mot iranere som konverterer til kristen tro. Mange blir utsatt for forfølgelse. Like etter presidentens tale ble den iranske pastoren Ghorban Dordi Tourani drept. Så sent som i desember ble åtte iranske husmenighetsledere arrestert, forteller Hamed.

— Som kristen iraner vil jeg så gjerne si unnskyld til norske kristne fordi iranske ayatollah Ahmad Jannati i fjor kalte verdens ikke-muslimer for «syndige dyr som streifer rundt på jorden og skaper forråtnelse i hele vårt samfunn», avslutter Hamed Raoufi. DAGEN

— Jeg har evangelisert her i landet og engasjert meg mot det iranske regimet mens jeg har vært i Norge. Så lenge jeg er her i Norge har jeg ingen problemer med med det iranske regimet.

— Etter at jeg ble kristen fikk jeg en plikt til å engasjere meg mot det iranske regimet fordi mine brødre og søstre er undertrykket av det islamske styret.

— Iranske myndigheter er helt uenig med Norge. De sier at dersom en iraner gjør noe hvor som helst i verden så blir han arrestert når han kommer hjem. Her er det forskjellig syn mellom Norge og Iran, understreker Hamed. DAGEN

— I en tale i 2005 sa den nyvalgte presidenten Ahmadinejad at han ville stanse kristendommen i Iran. Det var et grønt lys for å ta livet av kristne konvertitter. En ble drept og mange er blitt forfulgt, pisket og torturert.

— Situasjonen for kristne konvertitter var bedre under den forrige presidenten i Iran, men etter at Ahmadinejad tok over er det bare blitt verre. Hvordan har denne informasjonen og dokumentasjon ikke kommet fram til norske myndigheter, spør Hamed. DAGEN

Hacket e-post

Aftenposten har også vært i kontakt med den iranske menneskerettighetsaktivisten Hamed Raoufi, som opplevde at hans datamaskin ble forsøkt hacket ved to anledninger i sommer. Raoufi driver den Iran-kritiske bloggen jafaa.blogfa.com og har deltatt i flere demonstrasjoner mot iranske myndigheter her i Norge. — Dette er en person jeg tidligere har møtt på den iranske ambassaden. Han hadde min e-postadresse og forsøkte å komme seg inn på min datamaskin, forteller Hamed Raoufi.

— Nylig vedtok den iranske nasjonalforsamlingen å innføre dødsstraff for å "oppfordre til" korrupsjon, prostitusjon - og frafall fra islam - på internett. Aftenposten
==