Bruger:Simnik(NSK)/sandkasse

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Dette er Simnik(NSK)s brugersandkasse. En brugersandkasse er en underside til brugerens brugerside. Den fungerer som et test- og udviklingsområde for brugeren og er ikke en encyklopædisk artikel.

Andre sandkasser: Wikipedias Sandkasse | Skabelonsandkassen.

Stavemåde af H.C. Ørsted Institutet[redigér | rediger kildetekst]

Ifølge KU SCIENCEs officielle oversigt over campusområder[1], hedder bygningen med adressen Universitetsparken 5, H.C. Ørsted Institutet. Både Kemisk Institut[2], Institut for Matematiske Fag[3] og Niels Bohr Institutet[4], 3 af de 4 Instutter ved KU SCIENCE som har lokaler i bygningen, benævner ligeledes bygningen ved dette navn, alle centralt på deres hjemmesider. Den sidste, Datalogisk Institut, omtaler blot stedet som Universitetsparken 5[5]. Alle 4 institutter omtaler i øvrigt gerne dem selv som "instituttet".

Gyldendals åbne encyklopædi, Den Store Danske, skriver eksplicit at H.C. Ørsted Institutet er den officielle stavemåde[6].

Denne stavemåde har desuden været til debat på bagsiden af Nyhedsmagasinet Ingeniøren[kilde mangler]. Bagsiden gjorde, i forbindelse med en længere serie om stavefejl på vejskilte, grin med at end ikke Københavns Universitet kunne finde ud af at stave rigtigt, idet de havde skrevet Institutet i stedet for Instituttet på bygningens indgangsskilt. Flere læsere gjorde efterfølgende opmærksom på at dette altså var den korrekte stavemåde, hvorefter bagsideredaktøren bragte en rettelse[kilde mangler].

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ http://www.science.ku.dk/fakultetet/find-vej/campusomraader/
  2. ^ http://www.ki.ku.dk/om/
  3. ^ http://www.math.ku.dk/om/
  4. ^ http://www.nbi.ku.dk/kontakt/
  5. ^ http://www.di.ku.dk/kontakt/
  6. ^ http://www.denstoredanske.dk/Erhverv,_karriere_og_ledelse/P%C3%A6dagogik_og_uddannelse/Danske_universiteter/H.C._%C3%98rsted_Instituttet