Brugerdiskussion:Mons1957

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Velkommen!

Hej og velkommen til Wikipedia. Vi er glade for at se dig, og for at du vil bidrage til projektet. Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal gribe det an, er der lidt startinformation ved at følge disse links:

Hvis du ikke er inde i koder, klammer og tegn, så skriv blot uden koder og hold så øje med hvad andre gør ved din tekst de kommende dage. Så lærer du hurtigt hvordan det hele virker :-) Wikipedia er i øvrigt opbygget, så du slet ikke kan komme til at ødelægge noget, selvom du gør noget forkert. Alt kan bringes tilbage til, hvordan det var før, og det er der nogen, som sørger for.

Skulle du gå i stå og ikke kunne finde vejledning, så er der flere måder at få hjælp på. Den allersimpleste er at trykke på "min diskussion" i øverste linje, vælge redigér og skrive et spørgsmål. Så udfylder du ruden "Beskrivelse" forneden og trykker på knappen "Gem side" lige nedenunder. Inden for kort tid vil du sikkert se, at der på din skærm står, at du har fået svar.

Det vigtigste er at udfylde feltet "Beskrivelse", for indholdet af det kan ses af alle på seneste ændringer, så vi véd, hvad der sker. --Martin Manscher 5. sep 2006 kl. 12:11 (CEST)

Godt arbejde med musikken![rediger kildetekst]

Hej Mons1957. Du har ikke været her på Wikien ret længe, men du har alligevel allerede bidraget med mange gode ting om musik. Det har wikien manglet længe, synes jeg. Godt arbejde!--Bsh 6. sep 2006 kl. 18:17 (CEST)

Huske forhåndsvisning[rediger kildetekst]

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv.

--Morten LJ 7. sep 2006 kl. 11:01 (CEST)

Du har lagt ovenstående billede op og markeret det som public domain fordi det udelukkende består af information som er almindelig ejendom og ikke indeholder noget originalt forfatterskab. Denne licens anvendes udelukkende til simple tegninger - aldrig til fotografier.

Derudover er der tale om et fair use-billede uden kildeangivelse. Begge dele kvalificerer billedet til sletning på dansk Wikipedia. Vær venlig at læse upload-siden igennem inden du lægger billeder op. Der står reglerne. --|EPO| 7. sep 2006 kl. 19:28 (CEST)

Instrumental[rediger kildetekst]

Jeg har netop slettet din nyoprettede artikel, da det eneste indhold var "Musik udført af instrumenter." Sætningen var uformteret og indeholder så lidt information, at den faktisk ikke gør nogen gavn. Du skal være velkommen til at skrive mere om emnet, men vær venlig dels at formatere artiklerne og dels skrive mere end fire ord. --|EPO| 10. sep 2006 kl. 12:36 (CEST)

Musikportal[rediger kildetekst]

Hejsa!

Du har påbegyndt en musikportal, men det ser ikke ud til at du helt har styr på koderne. Det har jeg heller ikke, så derfor vil jeg ikke tilbyde min hjælp - men: Prøv at spørge på IRC-kanalen; der er som regel hjælpsomme og vidende folk. --Palnatoke 13. sep 2006 kl. 14:39 (CEST)

Størrelsen på artikler[rediger kildetekst]

Hej,

Det er rart at se en ivrig bidragsyder på Wikipedia. Jeg har bemærket at du har oprettet en masse nye artikler, hvor størstedelen af dem er meget korte. Hvis du ikke kan skrive mere end et par linjer om emnet, vil det være en bedre ide at samle de små artikler i en større overordnet artikel og omdirigere opslagene til denne. Du kan bare spørge hvis der er noget du er i tvivl om. Jeg eller nogle andre er til rådighed på IRC-kanalen. --Maitch 18. sep 2006 kl. 15:00 (CEST)

Redirect'en Bent[rediger kildetekst]

Du har oprettet Redirecten Bent til Bjørne-banden da ordet ikke fremkommer i artiklen stilder jeg mig lidt undrene. Hvis der er en god grund burde det fremkomme af artiklen. Hvis der er en sådan er der tale om et flertydigt opslag da Bent er et dregenavn. i såfald burde der oprettes en flertydig artikel med et link til Bent (drengenavn) også selv om denne ikke eksistere.--Jan Friberg 28. sep 2006 kl. 10:47 (CEST)

Fortjenstedalje[rediger kildetekst]

Fortjenstmedalje for hårdt dedikeret arbejde indenfor Disney artikler.

Hej Mons1957. Jeg giver dig hermed denne Working Man's Barnstar for dine mange bidrag indenfor Disney-artikler, specielt om Anders And-figurer. Jeg håber du vil fortsætte dit gode arbejde på Wikipedia, og gør encyclopædien bedre :). Du er velkommen til at indsætte medaljen på din brugerside. --Christian (apoltix) 28. sep 2006 kl. 16:57 (CEST)

Om flytning af artikler[rediger kildetekst]

Hejsa,

Jeg så at du manuelt havde flyttet indholdet fra Vagabonden til Vagabonden (dansk film). Det er lidt uheldigt, da hele historikken for den oprindelige artikel så går tabt. Jeg har nu flyttet artiklen "korrekt" (altså ved at trykke på "flyt"), og så kan du lave Vagabonden om til en flertydig artikel bagefter (hvilket jeg mistænker, at du er i gang med). --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 2. okt 2006 kl. 11:49 (CEST)

Kategorisering af omdirigeringer[rediger kildetekst]

Hej,

Jeg så at du satte omdirigeringen Onkel Joakim (tegneseriefigur) i to kategorier. Det mener jeg nu godt nok er en fejl, da man intet vinder ved at have denne omdirigering i en kategori, men tværtimod giver et "falsk" indtryk i kategorien, som synes at have flere artikler, end den rent faktisk har. Omdirigeringer bør aldrig kategoriseres som var de almindelige artikler – hvis de endeligt skal kategoriseres, så skal det være i en kategori netop til omdirigeringer lavet med at specielt formål. --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 3. okt 2006 kl. 11:30 (CEST)

Husk sorteringsnøgle[rediger kildetekst]

Når du kategoriserer personer, så skal du huske, at de i kategorien skal sorteres efter deres efternavn først. Altså skal Johnny Cash i Kategori:Død i 2003, så skal det indsættes som:

[[Kategori:Død i 2003|Cash, Johnny]]

Bare lige en reminder :) --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 4. okt 2006 kl. 11:17 (CEST)

Og mht. selve kategorierne, så er jeg igang med at oprette dem, så det behøver du ikke selv rode med. Jeg har en bot igang, der startede i år 1700 og fortsætter frem til i dag. Nogle årstalskategorier oprettes dog ikke så lang tilbage, men fødselsårs-, dødsårs- og begivenhedskategorier gør :) --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 4. okt 2006 kl. 13:02 (CEST)

Årstalskategorier[rediger kildetekst]

Jeg har overordentlig stor sympati for din aktion med at tilføje Født i .. og Død i .. kategorier på personartikler. Jeg undrer mig dog lidt over, at du nogle gange vælger andre årstal, end artiklen i øvrigt anfører. Senest fandt jeg Peter Heise, som er født i 1830, men som du havde placeret i kategorien Født i 1831. Jeg kan være i tvivl om, hvor vidt du har andre oplysninger i de tilfælde, eller om det evt. går lidt stærkt. Jeg har i hvert fald rettet et par tilfælde til andre årstal, når jeg er sikker. Arne 9. okt 2006 kl. 12:35 (CEST)

Musikportal[rediger kildetekst]

Hej.

Jeg kan se at du har startet på at oprette en portal om musik her på Wikipedia. Det ser ud til at du har fulgt den gamle guide i hvordan det gøres. Jeg vil gøre dig opmærksom på at der er kommet en ny guide, som virker, og som du er velkommen til at bruge til at oprette en portal om musik. Du kan læse mere her: Hjælp:Oprettelse af portal.

Skriv gerne til mig, eller herunder, hvis der er noget du ikke kan få til at virke.

--Bjarke Walling 5. nov 2006 kl. 16:48 (CET)

Som teolog er du antaklig også orientert om den betydelse både den skandinaviske og britiske/amerikanske santalmisjon har hatt for folket i det nordlige India. For kun få år siden besøkte jeg Mornai Tea Estate, som fortsatt eies av NELC, da også Oluf Eies datter var besøkende i området. Selv behersker jeg dansk bare halvveis - og har fått noen språklige kommentarer til mine innlegg på den danske wikipedia. Det gjelder artiklene om Paul Olaf Bodding og Santali. Det er trist om disse artiklene skal stå urettet i lang tid. Dersom du har en ledig stund, håper jeg du kan gjennomgå dem - og rette teksten til god dansk. Referanser finnes både på den norske, tyske og engelske side (hvad angår Bodding). På forhånd takk - og godt nyttår!