Bjørne-banden

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Bjørne-banden (Engelsk: The Beagle Boys) er en kriminel tyve bande i Andeby. De er med i Anders And-bladene og i TV-serien Rip, Rap og Rup på eventyr (DuckTales).

Historie[redigér | redigér wikikode]

Bjørne-Banden er skabt af Carl Barks. Første gang de sås i Danmark var i 1952. De har som regel numre på deres trøjer, der består af tallene 1, 6 og 7 i forskellige kombinationer, eksempelvis 167-671.

Derudover ses ofte en ældre bjørnebandit – nogle gange kaldet "Brian Bjørn", andre gange kaldet "Dirk". Dog optræder Brian mest i Anders And-bladet, mens Dirk som oftest kan ses i Jumbobøger. I en helt tredje sammenhæng kan det nævnes, at den ældre bjørnebandit bliver kaldt for Brian Bjørn i historien "Her er dit liv, Joakim", og eftersom mange betragter "Her er dit liv, Joakim" som en kanoniseret historie, kaldes han oftest for Brian Bjørn.

Banden portrætteres forskelligt: Tit som en uduelig gruppe småforbrydere, men engang imellem også som underafdeling af en verdensomspændende organisation. Tegneren Don Rosa giver i sin "Her er dit liv, Joakim" et bud på Bandens første møde med Joakim von And.

Banden blev i 1960'erne forsynet med tre nevøer med numrene 1, 2 og 3, de hed først Bamse-Banden, men gik over til at blive kaldt Bøllespirerne. De optræder i nogen serier, hvor deres onkler er hovedfigurer, men de optræder lige så ofte som skurke i historier om Grønspætterne, hvor de laver skarnsstreger for at forhindre spejdernes forehavende.

Broom icon.svg Formatering
Denne artikel bør formateres (med afsnitsinddeling, interne links o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Broom icon.svg Denne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.

Optræder i Rip, Rap og Rup på eventyr[redigér | redigér wikikode]

Der er i serien Rip, Rap og Rup på eventyr (DuckTales) 9 af Bjørnebanden der kaldes Birger 167671, Brian 716167, Benny 617716, Børge 761176, på engelsk hedder de Bigtime, Bouncher, Baggy, Burger, Birger/Bigtime er deres leder, Brian/Bouncher er den Stærkeste af den gruppe, Benny/Baggy er den lidt dumme hvis man ser hans tøj og nummer plade, og Børge/Burger har en god appetit han har prøvet at spise sin nummer plade hvis man ligger mærke til at der er noget der er bidt af, ud over dem er der 3 andre Brian/Bankjop 617167, Bjarne/Babyface 176167 og (Bepop/Bulge)671761 Brian/Bankjop er den stærkeste af alle i Bjørnebanden familien, Bjarne/Babyface er den yngste i familien ,(Bepop/Bulge) er danse freake hane er vild med punker musik og der er gang i ham. Der er en Bjørnebandit der ligner Brian/Bankjop (617167) der hedder BombeBo på engelsk hedder han (Bomber)med nummeret 117-671 han er pilot og ses kun i et afsnit der hedder (De flyvender Ænder/Top Ducks) og til sidst er der Mor Berta/Ma Beagle det er Bjørnebandens mor hendes nummer er ukendt og kan godt lide at stjæle pelse og halskæder

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til: