Brugerdiskussion:87.104.197.115

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Artiklens afsnit om: "Globalisering" slutter med flg:

"Allerede i 1974 erklærede den algeriske præsident Houari Boumedienne på FNs generalforsamling: "En dag vil millioner af mænd forlade denne planets sydlige halvkugle for at skylle ind over den nordlige. Men ikke som venner. De vil skylle ind for at erobre, og de vil erobre ved at befolke den med deres børn. Sejren vil komme til os fra vores kvinders skød."[2] Denne udvikling understøttes, ifølge forfatteren Henrik Jensen, af "nyttige, vestlige idioter".[2] En norsk mullah, Krekar, erklærede i 2006: "Vi vinder over Vesten - vi forandrer jer, ikke omvendt - for muslimske kvinder føder 3,5 børn hver, vestlige kun 1,4 så i 2050 vil 30% af den europæiske befolkning være muslimsk. Det er logik for burhøns."[2]"

Det er mit indtryk, at dette drejer artiklen markant over i en islamofobisk retning, der er upassende i sammenhængen.

Der er desuden en række argumenter imod synspunktet:

- Der er netop tale om globalisering, ikke kun islamisering. Folk kommer til Danmark fra mange andre egne af kloden end de muslimske. - Den svenske demograf Hans Rosling har påvist, at fødselsraten er faldet markant i størsteparten af klodens muslimske samfund, så at den i dag ligger meget nærmere den vestlige verdens. - Globaliseringen er ikke mindst en kulturel foreteelse: Vi møder alverdens kulturer gennem TV og Internettet, og de sætter alle samme spørgsmålstegn ved (resterne af) vores hjemlige kultur.

Artiklen er ellers fortrinlig, og jeg ville gerne lave en henvisning til mine gymnasieelever, men så længe den citerede passus står der, sker det ikke. (Skrev 87.104.197.115 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Jeg har kopieret ovenstående til den rette placering (Diskussion:Senmoderne samfund), hvor eventuel debat om artiklen bedes fortsætte. - Kåre Thor Olsen (Kaare) (diskussion) 24. feb 2016, 18:45 (CET)