Brugerdiskussion:Abc123~dawiki

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Abc123~dawiki!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen JGC 8. jun 2007, 11:22 (CEST)

Spørgsmål til dit store materiale[rediger kildetekst]

Hej Bruger:Abc123 - jeg kan ikke lade være med at undre mig over, hvor det store materiale du jonglerer rundt med på dine brugersider stammer fra ? Du bedes venligst oplyse hvor det stammer fra, og hvilken ret du har til at anvende det her under GFDL-licensen, som indebærer at andre kan redigere videre i det; Ophavretsloven gælder jo også på brugersider, så hvis det ikke dit eget værk, eller er udgivet under en fri licens, kan det ikke ligge her. -- Nico 1. jun 2009, 17:57 (CEST)

Hej Nico. Materialet er skrevet af mig i egne vendinger, suppleret med præcise/ordrette genvivne citater og tager udgangspunkt i en lang række kommunikationsteoretiske, psykologiske og samfundsfarmaceutiske fagbøger/opslagsværker + egen viden og egne erfaringer. Jeg er pt. i gang med at arbejde på en meget lang reference-, kilde-, henvisnings- og litteraturliste (inkl. fodnoter) til hver af artiklerne/emnerne, hvorefter jeg skal videre til den afsluttende store redigering af alle emnerne mhp. tilpasning/sammenskrivning inkl. frasortering af ikke-relevant stof, efterfulgt af oprettelsen af X antal nye artikler inden for emnerne kommunikation, psykologi og samfundsfarmaci her på Wikipedia + tilføjelser til allerede-eksisterende artikler inden for emnerne. --Abc123 1. jun 2009, 18:26 (CEST)
Jeg kan ikke helt se, hvordan artiklerne i deres nuværende form kan anvendes på Wikipieda. For mig at se er de meget fagspecifikke og uencyklopædiske i strukturen, så der er i hvert fald et vist arbejde forude. --Brandsen 1. jun 2009, 18:35 (CEST)

(redigeringskonflikt) Ok - så husk lige at tænke det ind i sammenhæng med det øvrige Wikipedia, med relevante interne henvisninger, og sådan at vi ikke får overlapninger; Endvidere bør hver artikel have en introduktion, så de kan fungere som enkeltstående artikler, og ikke kun i den sammenhæng du har tænkt. Tænk helst også mere i sammenhængende tekster. Kilder skal placeres ved de enkelte artikler, hvor de er relevante. Ellers tak for svar og god arbejdslyst - Nico 1. jun 2009, 18:43 (CEST)

Tak, Nico - jeg har nemlig også tænkt mig at lave interne henvisninger til andre Wikiartikler. Og Brandsen: Jeg er enig med dig i, at det ikke er alt indholdet, der er af artikelrelevans på Wikipedia. Men det er også derfor, at jeg er i gang med en større redigering, hvor en del af stoffet unægteligt vil blive kasseret. Først når jeg har skåret alt tilpas ned, fået samtlige relevante kildehenvisninger på, skrevet introduktioner og tjekket for dobbeltartikler (allerede eksisterende) m.v., vil jeg begynde at oprette de artikler, der er relevante. Indtil da forbliver indholdet derfor på mine brugersider. --Abc123 1. jun 2009, 21:04 (CEST)

Din konto vil blive omdøbt[rediger kildetekst]

17. mar 2015, 23:31 (CET)

19. apr 2015, 05:22 (CEST)