Brugerdiskussion:Freigut

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, Freigut!
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst; den vil hjælpe dig med at komme i gang.

Du kan starte med at læse vores fulde velkomst, og læse punkterne nedenfor.

Hvis du har brug for yderligere hjælp, besøg da gerne hjælpe- og chatkanalen, hvor du kan få et svar meget hurtigt.

Sidst, men ikke mindst, er du velkommen til at læse vores politikker og normer, for at sikre dig at du ikke bryder dem ved et uheld.

Med venlig hilsen Knud Winckelmann 4. mar 2011, 17:09 (CET)

Bindestreg/tankestreg[rediger kildetekst]

Hej Freigut, jeg kan se, at du i en række artikler har rettet bindestreg til tankestreg mellem to årstal (fx 1847-1972) eller to sidestillede led (fx Skive-Glyngøre), endda også i bogtitler, hvor man nok bør respektere værkets egen stavemåde selvom den måtte være forkert.

Jeg mener at bindestreg her er korrekt ifølge Retskrivningsordbogen (s. 1032: "Der bruges bindestreg i sammensætninger med taltegn" og s. 1033: "Bindestreg bruges i sammensætninger...hvis dele er betydningsmæssigt sidestillede). Hvis en tankestreg var berettiget, ville den i øvrigt kræve mellemrum før og efter (s. 1027).

Jeg foreslår at du selv tilbagefører disse ændringer. Ellers vil jeg tillade mig at gøre det. Venlig hilsen, Beethoven9 (diskussion) 18. mar 2018, 02:19 (CET)

Hej Beethoven9, jeg troede, at tankestregen er obligatorisk mellem to årstal – men har nu læst i Retskrivningsordbogen, at den er fakultativ, se 57, 9: Mellem særlig lange ord og talangivelser kan der bruges tankestreg i stedet for bindestreg. Ok – hvis du synes, at “1847-1972” er bedre end “1847–1972”, så kan du korrigere det. For mig personligt er det traditionelle typografiske “1847–1972” smukkere… :-) Hvad angår Skive-Glyngøre, har du fuldstændigt ret. Venlig hilsen, --Freigut (diskussion) 18. mar 2018, 18:13 (CET)