Brugerdiskussion:Henrik59

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Henrik59!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen Nico 8. apr 2007 kl. 18:57 (CEST)

PS - det var korrekt at føre diskussionen på diskussionssiden, som du gjorde først i Diskussion:Theo van Gogh. Hvis du vil ændre artiklen skal det være i et mere neutralt og upersonligt sprog. -- vh. Nico 8. apr 2007 kl. 18:57 (CEST)

Hej Nico,

er det så dig, der suverænt bedømmer, hvilke ytringer, der er neutrale, og hvilke, der ikke er?

Opslaget om Theo van Gogh er da noget af det mest værdiladede, jeg længe har set. Ud over at forsøge at reducere van Gogh til en nullitet, forvrænges filmens budskab fuldstændig. Er det neutralt? "Submission" er da i hvert fald ikke den racistiske ytring, som skribenten åbenbart mener.

Han drejer det hele væk fra filmens egentlige budskab, som er kvindeundertrykkelse i islams navn, og som kommer fra noget så sjældent som en muslimsk feminist. Skribenten fremstiller det, som om den bare drejer sig om religiøs forhånelse og racisme.

--Henrik59 8. apr 2007 kl. 23:53 (CEST)

Nej, det jeg opponerede imod er at du fletter dig selv ind i teksten (f.eks. Ovenstående kræver en uddybende kommentar fra en anden forfatter). Dine indvendinger er jeg enig i, men du formulerede det som diskussion, og det hører hjemme på diskussionssiden. Hvis du går ind i historikken vil du se at det ikke er en enkelt forfatter, men mange forskellige der har redigeret i artiklen. Du er velkommen til at rette i artiklen, men i et sprog der holder dig selv uden for, og du må også finde dig i at andre ændrer på det senere hen. -- Nico 9. apr 2007 kl. 00:12 (CEST)

Ok.

--Henrik59 9. apr 2007 kl. 16:05 (CEST)