Brugerdiskussion:Louisera

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gtk-dialog-info.svg   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Louisera!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen Wiki-edit-signatur.PNG eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen JGC 7. nov 2007, 14:02 (CET)


Tip[rediger kildetekst]

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl.

--PhoenixV 7. nov 2007, 15:03 (CET)

Jeg vil også meget gerne opfordre til at bruge forhåndsvisning. Fjern desuden ikke interne links selvom de er røde og indled altid med en sætning, der opsummerer, hvad artiklen handler om. Imdb-skabelonen bruges på den måde, jeg har indsat den, så den skal ikke ændres til en normal ekstern henvisning (husk i øvrigt at oversæt den overskrift fra engelsk). --CarinaT 9. nov 2007, 16:12 (CET)
Jeg gentager lige: Imdb-skabelonen skal forblive som den er nu. Det samme med øverste linje. Og husk forhåndsvisning. --CarinaT 9. nov 2007, 16:26 (CET)
Jeg kan hermed notere, at der har været 30 ændringer inden for to timer på en og samme artikel. Det er overdrevet og skaber alt for meget støj i seneste ændringer. Du bedes derfor lave forhåndsvisning, hvilket viser, hvordan dine ændringer kommer til at fungere, uden at du rent faktisk offentliggører det. Hvis det er fordi du er bange for der er andre der redigerer i artiklen inden du er færdig med en større redigering kan du først komme skabelonen {{IBrug}} på, hvilket vil signalere, at du arbejder på artiklen. Hvis du er i tvivl om, hvad der menes med de beskeder, der skrives her på siden bør du i stedet spørge på samme side i stedet for blot at fortsætte uagtet. --Sabbe 9. nov 2007, 17:30 (CET)

Begrundelse?[rediger kildetekst]

Giv venligst en grund når du tømmer en side (på artiklens diskussionsside), ellers ser det ud som hærværk, og du kan risikere at blive blokeret; Det ser ud til at du har en idé med artiklen om Jørgen Hass, men det er svært for andre at se når siden bliver tømt - Nico 24. nov 2007, 21:51 (CET)

Hej Louisera! Når du har rettet noget - og brugt forhåndsvisning - så skal du give en kort beskrivelse af ændringen i beskrivelsesfeltet, inden du trykker på "Gem side". Det betyder noget for artiklens historik, at man kan se, hvornår noget bestemt er ændret. Mvh --Sir48 (Thyge) 2. jan 2008, 03:36 (CET)

Sletning af diskussionsside[rediger kildetekst]

Undlad venligst at slette på din diskussionside. Det betragtes som hærværk. Ønsker du at arkivere ældre indlæg, kan du gøre det, men det er en dårlig idé at slette. --Pugilist 9. jan 2009, 17:48 (CET)