Brugerdiskussion:Robot

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Interwiki robot[rediger kildetekst]

På den hollandske Wikipedia har Rob Hooft lavet en interwiki robot. Se http://mail.wikipedia.org/pipermail/intlwiki-l/2003-August/001912.html Ideen er at robotten tjekker alle vores sprog link til de andre Wikipediaer og indsætter dem den kan finde fra de andre, men som mangler i vores. Robotten er smart nok til at finde ud af, at hvis der er 2 eller flere links til det samme sprog, så rapporterer den fejl og brugeren kan så afgøre hvilket der er det rigtige.

Mit spørgsmål er nu, vil vi have denne robot til at køre på den danske Wikipedia ?

-- Christian List 21. aug 2003 kl.02:43 (CEST)


Umiddelbart er det vel i god tråd med Wikipideia-ideen, at der er link til så mange sprog med samme indhold / emne som muligt. Hvis jeg forstår funktionen rigtigt vil robotten reagere på at jeg har indsat et link til f.eks. en tilsvarende engelsk side, og så indsætte et "returlink" på den engelske side, såfremt det mangler hhv. hvis der på en engelsk side er indsat link til en dansk side, men linket på den danske side mangler, så vil robotten indsætte det.

Jeg synes det lyder som en god funktion

-- John 21. aug. 2003 kl. 09:55

Det er rigtigt, det virker endda sådan at hvis du indsætter et link til den engelske, og den engelske har et link til for eksempel den franske, så bliver der på den danske indsat et link til den franske, og både den engelske og franske får et link til den danske (hvis altså de vælger at køre robotten på den engelske og franske Wikipedia). -- Christian List 21. aug 2003 kl.14:32 (CEST)


Fint - kan kun gentage at så synes jeg vi skal have robotten kørende.

--John 21. aug 2003 kl. 18:56

God ide - jeg er også for ideen -- Malene 22. aug 2003 kl.16:45 (CEST)

Hvilke artikler[rediger kildetekst]

Jeg har nu fået sourcekoden til sprogrobotten og ændret den til at køre på den danske Wikipedia. Den har muligvis lidt problemer med at den henter hver artikel 2-3 gange, så den lægger unødvendigt press på Wikipedias server, derfor har jeg aftalt med Rob og Andre at vi kun kører den lidt sparsomt indtil disse problemer er løst.

Hvis nogen har en liste af artikler de kunne tænke sig tjekket, så sæt den ind her, så kører jeg dem igennem.

Der er allerede opstået det første spørgsmål om robottens virkemåde. For eksempel fjernede den linket til den norske Wikipedia fra 16. april fordi artiklen ikke eksisterer på den norske Wikipedia. Umiddelbart syntes jeg det er meget rimeligt ikke at have links til andre sprog, medmindre disse eksisterer, vi kan jo ikke se på linkets farve om artiklen eksisterer eller ej, sådan som vi kan med links internt på den danske Wikipedia.

-- Christian List 31. aug 2003 kl.22:04 (CEST)

Jeg har nu kørt sprogrobotten gennem alle sider der er linket fra forsiden og fra Wikipedia:Oversigt over Wikipedia-navnerummet og gennem de artikler jeg nu finder på Speciel:Recentchanges. På et tidspunkt når den er blevet lavet lidt mere effektiv kører jeg den gennem Speciel:Allpages, men indtil da må i da gerne komme med forslag til hvad den kunne lave?

-- Christian List 4. sep 2003 kl.20:21 (CEST)

Sproglinks øverst eller nederst?[rediger kildetekst]

På den engelske Wikipedia og på Intlwiki-l listen er der for tiden diskussion om man måske skulle flytte alle sproglinkene nederst i artiklerne i stedet for som nu hvor de fleste står øverst. Læg mærke til at dette ikke har nogen som helst indflydelse på udseendet af siden, ligegyldigt hvor i teksten du indsætter et sproglink vil de blive placeret før og efter artiklen. Et par grunde til at placere dem nederst:

  • Når der er mange links fylder de hele redigeringsboksen.
  • Nye brugere kan let blive forvirrede når de første gang ser en masse sproglinks i teksten i stedet for selve teksten.
  • Søgeresultater her på Wikipedia og på Google har tit sproglinkene vist fremfor en bid af teksten, fordi de som regel viser den første bid af teksten.

Hvis vi beslutter at ændre til nederst, så kunne jeg for eksempel omprogrammere sprogrobotten til at indsætte dem nederst, som jeg eksempelvis har gjort på lava artiklen. Derfor stiller jeg spørgsmålet nu, inden jeg har kørt for mange artikler igennem sprogrobotten.

-- Christian List 7. sep 2003 kl.22:36 (CEST)

Hej Christian
Lige umiddelbart kan jeg bedst lide at sproglinksene findes øverst, men efter læsning af din argumentation for links nederst kan jeg sagtens se din pointe. Jeg går derfor ind for links nederst på siden. Mvh --Malene 9. sep 2003 kl.19:37 (CEST)
Hej Christian og Malene
Da det ikke har indflydelse på det viste design, er det næsten det samme, men dog ville det måske være bedst foroven. Grunden er at sproglinks fylder et begrænset antal linier, hvorimod artiklen kan fylde meget.
Dog er det ikke smart, at sproglinks ikke er på samme plads i forskellige artikler. På engelsk Wikipedia har jeg nogle få gange fundet dem midt i teksten.
Et forslag kunne være at have en separat "rediger"-tekstknap, som vi allerede har ved artikel overskrifterne, til sproglinks.
mvh/Glenn 9. sep 2003 kl.20:54 (CEST)
Jeg er helt enig i at en separat "rediger" knap til sproglinkene er den bedste løsning. Magnus Manske har forsøgt sig med at programmere dette, men han er vist gået lidt i stå.
Jeg vil også give dig ret i at det er uheldigt hvis sproglinkene står forskellige steder i forskellige artikler, det er nok i virkeligheden mere forvirrende end mine argumenter ovenfor.
Jeg tror indtil den endelige løsning er fundet, vil jeg fortsætte med at indsætte sproglinks øverst.
-- Christian List 10. sep 2003 kl.18:14 (CEST)

Hej! Det sproglink nds:Musik, som robotten har indsat, bliver ikke anbragt det rigtige sted på siden, men allerførst i selve artikelteksten. Villum Sejersen 13. nov 2003 kl.08:06 (CET)

Også Kvantemekanik viser samme problem med at et af sproglinkene (zh-cn) åbenbart parses forkert. Villum Sejersen 14. nov 2003 kl.17:13 (CET)

Ja, der er lidt problemer med link til nah, nds, zh-cn og zh-tw. Kaare har rettet det i LanguageDa.php, men der går nok nogle dage inden det er løst på serveren, så hvis i kan ignore den lidt fejlagtige placering et stykke tid, så løser det sig. -- Christian List 15. nov 2003 kl.02:05 (CET)

Sprog henvisninger øverst eller nederst?[rediger kildetekst]

De fleste andre sprog er efterhånden gået over til at sætte sprog henvisningerne nederst i artiklerne.

Måske er det ved at være tid til at vi også skifter?

I givet fald kan robot sættes op til at køre alle samtlige sider igennem og rette til det nye format.

-- Christian List 28. jan 2004 kl. 19:53 (CET)

Et gammelt ordsprog lyder: Den der tier samtykker.
Så nu har jeg ændret til at indsætte sproghenvisninger i en liste nederst i artiklerne istedet for øverst. I løbet af det næste stykke tid vil jeg lade Robot løbe gennem samtlige sider og opdatere til nyt format.
--Christian List 2. feb 2004 kl. 17:40 (CET)

Nyt tabelformat[rediger kildetekst]

Der er indført en ny måde at definere tabeller på Wikipedia. Der er også lavet en udvidelse til robotten der kan konvertere fra det gamle til det nye format automatisk. Jeg har testet det på Danmark.

Hvad syntes i andre:

  • Er det nye format nemmere eller sværere at læse?
  • Skal vi sætte robotten til at opdatere alle tabeller?

-- Christian List 28. jan 2004 kl. 19:56 (CET)