Brugerdiskussion:Ruth Michaelsen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Ruth Michaelsen!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen JGC 27. nov 2007, 15:27 (CET)

Respekter ophavsretten
Hej Ruth Michaelsen. Bemærk venligst følgende:

Kopiering af ophavsretligt beskyttede værker uden forudgående tilladelse er ulovligt

Dette gælder både tekster og billeder fra andre hjemmesider – også selvom der ikke står noget om ophavsret på hjemmesiden.

Hvis du er den eneste ejer af materialet, så skriv et indlæg på artiklens diskussionsside og indsend en erklæring for at gøre opmærksom på dette.
Hvis du ikke er ejer af materialet, skal du fjerne det og evt. skrive en ny tekst med det kopierede materiale som kilde.

Læs gerne politikken om ophavsret og om frie kilder.

Med venlig hilsen JGC 27. nov 2007, 15:27 (CET)

Hej. Tak for din opmærksomhed. Jeg skylder lige at sige at jeg faktisk selv har lavet den oprindelige tekst og selv har skaffet billedet og har alle rettigheder til begge. Jeg er lokalredaktør på www.nordjyskkunst.dk. Hvis det falder nogen for brystet at jeg har skrevet at man kan komme til Kunstetagerne gennem biblioteket... så er det da noget vi kan snakke om. Dette er det første jeg nogensinde prøver i denne rolle, men jeg glæder mig til at lære mere.--rhm 27. nov 2007, 15:49 (CET)

Hej Ruth. Hvis du selv har rettighederne til billede og tekst, har du selvfølglig også mulighed for at bruge dem her. Jeg vil foreslå dig at bruge OTRS til at få registreret hvad der må anvendes fra det pågældende site. Det virker dog en smule påfaldende at der nederst i den cachede udgave af http://www.kunstetagerne.dk/Bies-Gaard.htm står Tekst. Søren C. Olesen.
Der er ikke noget galt i at fortælle at man kan komme til kunstetagerne via biblioteket, men artiklen bør alligevel nok omskrives noget for at passe ind i encyklopædien. Den lidt causerende stil passer ikke så godt til et opslagsværk - der bør under alle omstændigheder være en indledning der kort og konkret fortæller hvad Kunstetagerne er. -- JGC 27. nov 2007, 15:59 (CET)

Jeg arbejder videre med sagen når jeg lige får lidt mere tid. Søren C. Olesen er pt. bortrejst men kommer hjem til jul. Så snakker jeg med ham om hans holdning til at bruge teksten i omredigeret form og billedet. Venlig hilsen Ruth Michaelsen

OTRS har netop i dag modtaget henvendelse fra Søren C. Olesen, der accepterer fri brug af artikelteksten. Jeg gendanner derfor artiklen, men gør samtidig opmærksom på, at en gennemgang af formateringen, kan være nødvendig. --|EPO| 10. mar 2008, 21:36 (CET)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke valgt nogen licensskabelon, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --|EPO| 27. nov 2007, 22:17 (CET)


Hej. Jeg vil være taknemmelig for noget hjælp. Jeg har rettighederne til at bruge billedet som jeg har lyst til. Det blev brugt i forbindelse med nogle brochurer der blev lavet om Bies Gård. Det var en ansat i Turistkontoret i Hobro der tog billedet som ansat og det var fra ham jeg fik lov at bruge det frit til bl.a. Nortdjyskkunst.dk

Jeg er usikker på hvad jeg skal gøre mht. skabelon??? Hvis jeg ikke kan få hjælp vil jeg bare tage det af og så har jeg haft den oplevelse.

Det er en skam for det er ikke nemt at finde noget om Kunstetagerne og Bies Gård og det er et interessant sted, interessant for mange både kunst og arkitekturinteresserede.

Ang. teksten til Kunstetagerne, lavede Søren Olesen og jeg den sammen. Kunstforeningen har ikke en hjemmeside i drift og det var da smart at man kunne finde noget om det i Wikipedia.

Jeg føler situationen "tung" og er parat til bare at sige - så har jeg prøvet det ;-) Mange venlige hilsener Ruth Michaelsen (Skrev Ruth Michaelsen (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Hej Ruth - fat mod; du kan sagtens få hjælp til at få licenser mv. på plads. Hvis du har en tilladelse, så send den pr. mail til info-da@wikimedia.org - så vil de hjælpe dig videre med at få den registreret. Se mere på Commons' side om OTRS. Når licensreglerne kan opleves som "skrappe" herinde skyldes det at vi er nødt til at gøre alt hvad vi kan for at sikre at materiale der anvendes på Wikipedia ikke krænker andres rettigheder. I modsat fald kan vi risikere et sagsanlæg fra en forurettet ophavsretsindehaver, og det er der ikke penge til. Vi er taknemmelige over alle seriøse bidrag til Wikipedia, og ikke mindst dem der "donerer" eksisterende tekst- og billedmateriale ved at tillade brugen af det på Wikipedia. Men som nævnt er det altså nødvendigt at være meget grundig for at sikre at der vitterlig er givet de fornødne tilladelser. -- JGC 29. nov 2007, 15:40 (CET)