Brugerdiskussion:S-and-S

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, S-and-S!
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst; den vil hjælpe dig med at komme i gang.

Du kan starte med at læse vores fulde velkomst, og læse punkterne nedenfor.

Hvis du har brug for yderligere hjælp, besøg da gerne hjælpe- og chatkanalen, hvor du kan få et svar meget hurtigt.

Sidst, men ikke mindst, er du velkommen til at læse vores politikker og normer, for at sikre dig at du ikke bryder dem ved et uheld.

Med venlig hilsen PHansen 30. jan 2011, 07:58 (CET)

Skabelon:Infoboks virksomhed[rediger kildetekst]

Jeg tror dine rettelser i {{Infoboks virksomhed}} har fjernet en del information fra de sider hvor den anvendes: Speciel:Hvad_linker_hertil/Skabelon:Infoboks_virksomhed.

Hvis du havde rettet som ved parameteren #if: {{{Netside}} ... , havde dine rettelser næppe voldt skade. -- Mvh PHansen 30. jan 2011, 07:58 (CET)

Hvis du kigger på fx Microsoft-artiklen, så viser den da stadig hjemmesiden og hovedsædet. Forstår ikke hvad du mener, der skulle være fjernet af info fra artikler? --S-and-S 30. jan 2011, 08:21 (CET)
Ved sådanne redigeringer skal man være omhyggelig. I praksis trykker man derfor på rediger-knappen og ser om der er indtastet oplysninger der ikke optræder efter de redigeringer man har påtænkt.
{{Virksomhed
| Navn              = Microsoft
| Logo              = [[Fil:Microsoft wordmark.svg|250px]]
| Billede           = Microsoftkontor.JPG
| Billede_størrelse = 250px
| Billede_tekst     = Microsofts hovedkontor i Danmark
| Type              = [[Corporation]]
| Grundlagt         = [[4. april]] [[1975]], [[Albuquerque]]
| Lokation          = [[Redmond]], [[Seattle]], [[USA]]
| Nøglepersoner     = [[Bill Gates]] og [[Paul Allen]]
| Industri          = [[Operativsystem]]er
[[Kontorpakke]]r
[[Computerspil]]
| Produkter         = [[Microsoft Windows]]
[[Microsoft Office]]
[[xBox]]
[[Age of Empires]]
[[Halo (computerspil)]]
| AntalMedarbejdere = 79.000 ([[2007]])
| Netside           = [http://www.microsoft.dk www.microsoft.dk]
}}
Som eksempel : du skal fundere over hvorfor Bill Gates og Paul Allen ikke optræder. Og så fremdeles ...
Det er altid en god ide at gå via diskussionssiden, når man laver indgreb i komplicerede skabeloner. Jeg vil foreslå at du genindsætter denne version, og at du øver dig i en sandkasse før næste forsøg. -- Mvh PHansen 30. jan 2011, 08:48 (CET)
Jamen jeg har skam øvet mig og brugt forhåndshenvisning mange gange. Mht. diskussionssiden så tror jeg ikke, at det hjælper meget. Mine rettelser indeholder bl.a. nogle ting, der har været ønsket på diskussionssiden siden 16. januar 2009 – det er over hele to år siden, og ingen havde gjort noget.[1] Hvis jeg ikke laver rettelserne, bliver de vist aldrig lavet. Derfor tog jeg selv initiativ til at lave dem. --S-and-S 30. jan 2011, 09:13 (CET)
Problemet skulle være løst nu. --S-and-S 30. jan 2011, 09:20 (CET)
Jeg tror også problemet er løst. Jeg håber ikke du mener at brug af forhåndsvisning kan vise om der mangler information på de sider hvor skabelonen bruges. Det er vigtigt, så du ikke blot gør på samme måde ved andre skabeloner. -- Mvh PHansen 30. jan 2011, 09:41 (CET)
Jeg ved godt, at forhåndshenvisning ikke viser, om der mangler informationer på de sider, hvor skabelonen bruges. Jeg skrev blot om forhåndshenvisning for at fortælle dig, at jeg har været omhyggelig med ændringerne. --S-and-S 31. jan 2011, 07:28 (CET)

Et lille tip[rediger kildetekst]

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl. Med venlig hilsen Arne (Amjaabc) 23. nov 2011, 11:13 (CET)

Hejsa. Overvej lige ovenstående nok en gang... Med venlig hilsen, --Medic (Lindblad) 18. dec 2011, 07:55 (CET)

Tak, men jeg vil helst opdatere de "døde" links i ét afsnit ad gangen. Det er mere overskueligt, og derved undgår jeg at lave fejl. --S-and-S 18. dec 2011, 08:00 (CET)

Det er glimrende med kilder og eksterne henvisninger. Men dels skal du skelne mellem deciderede kildemateriale til specifikke oplysninger, og mere generelle henvisninger til eksterne netsteder. Desuden skal du også være opmærksom på at meget materiale, som findes på YouTube strider imod ophavsretten, da rettighedshaveren ofte ikke har givet sin tilladelse til visningen. Henvisninger som disse er i sagens natur forbudte. --|EPO| COM: 18. jan 2012, 20:17 (CET)

Jeg kunne ikke lige umiddelbart finde nogen bedre kilde, så derfor brugte jeg blot filmen, som, jeg synes, er ret sjov at se med det hvide flygel. Mht. ophavsretten er det jo ikke vores problem, men drimod YouTubes og oploaderens. At skrive link til noget materiale, som en anden person har uploadet ulovligt, er i sagens natur ikke ulovligt. --S-and-S 18. jan 2012, 20:35 (CET)
Det er muligvis ikke i strid med gældende lovgivning og retspraksis i f.eks. Danmark. Men det er helt sikkert i modstrid med en norm at henvise til ulovligt indhold. --|EPO| COM: 18. jan 2012, 23:29 (CET)
Hvis jeg læser din henvisning til en norm under afsnittet "Henvisning til YouTube, Google Video og lignende steder", så er det nu ikke noget, der bekræfter dit udsagn.
Da du har fjernet linket til YouTube, agter jeg ikke at sætte det ind i artiklen igen, da jeg hellere vil forsøge at finde en henvisning til en avisartikel i stedet for en film. --S-and-S 19. jan 2012, 10:19 (CET)
Sætningen "Wikipedia skal ikke eksponere ulovligt indhold." står ellers ret tydeligt på min skærm. --|EPO| COM: 19. jan 2012, 13:02 (CET)
Sætningen "Det er ikke et generelt forbud mod at henvise til websteder som YouTube..." står også ret tydeligt på min skærm.
At du skriver ovenfor at "... meget materiale, som findes på YouTube strider imod ophavsretten, da rettighedshaveren ofte ikke har givet sin tilladelse til visningen. Henvisninger som disse er i sagens natur forbudte." er direkte forkert. Det er i sagens natur ikke forbudt at henvise til forbudte film, der strider imod ophavsretten. Men der kan være undtagelser som f.eks. normer på Wikipedia, men det er som nævnt undtagelser (altså særlige tilfælde), og det har intet med "sagens natur" at gøre. --S-and-S 19. jan 2012, 18:37 (CET)