Brugerdiskussion:Yagan

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Hej Yagan og velkommen.

Bare lige så du ved det så navngiver vi sidder efter hvad ting rent faktisk hedder, ikke efter hvad der lyder bedst! I øvrigt så er det her din diskussionsside så hvis du vil skrive noget om dig selv foreslår jeg du gør det på din bruger side. Se øverst på siden. Også lige en standardvelkomst.

Velkommen!

Hej og velkommen til Wikipedia. Vi er glade for at se dig, og for at du vil bidrage til projektet. Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal gribe det an, er der lidt startinformation ved at følge disse links:

Hvis du ikke er inde i koder, klammer og tegn, så skriv blot uden koder og hold så øje med hvad andre gør ved din tekst de kommende dage. Så lærer du hurtigt hvordan det hele virker :-) Wikipedia er i øvrigt opbygget, så du slet ikke kan komme til at ødelægge noget, selvom du gør noget forkert. Alt kan bringes tilbage til, hvordan det var før, og det er der nogen, som sørger for.

Skulle du gå i stå og ikke kunne finde vejledning, så er der flere måder at få hjælp på. Den allersimpleste er at trykke på "min diskussion" i øverste linje, vælge redigér og skrive et spørgsmål. Så udfylder du ruden "Beskrivelse" forneden og trykker på knappen "Gem side" lige nedenunder. Inden for kort tid vil du sikkert se, at der på din skærm står, at du har fået svar.

Det vigtigste er at udfylde feltet "Beskrivelse", for indholdet af det kan ses af alle på seneste ændringer, så vi véd, hvad der sker.--Peter Andersen 27. nov 2005 kl. 19:30 (CET)

Billed-opload[rediger kildetekst]

Hej Yagan. Du har oploadet Billede:Av-31.gif, men har ikke skrevet noget om rettighederne, dette er nødvendigt ellers vil det blive slettet i nær fremtid. - Håber du hænger på selvom vi har et par regler, der skal læres. Mvh. --Anjoe (Anders) 27. nov 2005 kl. 23:48 (CET)

Wantsta (sang)[rediger kildetekst]

Jeg har slettet din side Wanksta (sang), da den var 99% faktuelt ukorrekt, og de opfundne pladeudgivelsesnavne var på pubertetsstadiet. Den eneste grund til at jeg ikke blokerer dig er fordi du er ny - så tag dette som en advarsel. --Maitch 27. nov 2005 kl. 23:59 (CET)

Nonsensartikler[rediger kildetekst]

Lad venligst være med at oprette nonsensartikler som 657 (tal). De vil alligevel blive slettet, og hvis det er en vedvarende adfærd, risikerer du at blive blokeret.--Heelgrasper 8. dec 2005 kl. 22:12 (CET)


ja men hvordan laver jeg en rigtig artikel. yagan 8. dec 2005 kl. 22:12 (CET)

Du finder nogle emner, du ved en del om eller interesserer dig meget for. Find ud af, om vi mangler artikler på området (eller de eksisterende artikler er for mangelfulde). Så efterprøver du dine fakta i eksisterende litteratur (på dansk: Du checker om det, du ved, er rigtigt nok). Det er ikke så svært når man kan en del af stoffet i forvejen. Og så strukturerer du stoffet og skriver.
Der er mange andre indgangsvinkler, f.eks: Surf rundt i artiklerne (gerne via 'tilfældig artikel'-funktionen. Rammer du en artikel, du føler du kan forbedre, så gør det. Eller hvis du falder over stavefejl eller slagfejl, så kan du rette dem.
Du kan gå til siden om projekter (også et menupunkt), og se, om der er noget at arbejde på. Der er også masser at rive i på skribentforsiden - dels en hulens masse info og sådan-gør-du-sider, men også lidt om korte artikler, der kan gøres længere m.m. Eller find oversigten over stubbe (Kategori:Artikelstump) og se om du har viden til at skrive mere tekst på nogle af dem.
Og endelig kan du blot nøjes med glæden ved at klikke rundt og tilegne dig viden og stille din nysgerrighed. Med venlig hilsen og god fornøjelse og skrivelyst.--Jørgen 9. dec 2005 kl. 00:08 (CET)
Der er også en anden måde hvorpå du kan bidrage til Wikipedia på: Hvis der er et fremmedsprog, som du føler dig rimelig stærk i, så kunne du gå til det sprogs wikipedia (alle sprog har efterhånden wikipediaer, her er nogle af dem: Wikipedia:Andre_sprog). Dér kunne du finde en artikel, som virker god, og som vi ikke har på dansk, og så kunne du oversætte den eller dele af den hertil. På den måde bliver mange af vores artikler allerede nu skrevet. Mvh/--Anjoe (Anders) 9. dec 2005 kl. 16:05 (CET)


Ja men hvad er min bidrag i wikipedia. yagan 10. dec 2005 kl. 22:24 (CET)

Hvis du vil vide noget om det tekniske, så læs nogle af de sider som Peter Andersen satte ind i din velkomst ovenover: Hjælp:Kom hurtigt i gang, Hjælp:Redigering, Wikipedia:Stilmanual, Wikipedia:Forside. Ellers forstår jeg ikke, hvad du mener. --Anjoe (Anders) 10. dec 2005 kl. 22:38 (CET)


Ja men de hjælper ikke noget.

Hvis du ikke får noget ud af en side som Hjælp:Kom hurtigt i gang, så ville jeg måske - hvis jeg var dig - overveje at lægge kræfterne et andet sted end det danske Wikipedia. --Anjoe (Anders) 10. dec 2005 kl. 22:57 (CET)

Kopiering fra andre kilder[rediger kildetekst]

Yagan, du må ikke kopiere tekst fra andre websteder til Wikipedia, med mindre du har fået tilladelse til det (og det får man næppe fra fx NetDoktor). - Kåre Thor Olsen (Kaare) 11. dec 2005 kl. 23:11 (CET)

Det gøre jeg ikke[rediger kildetekst]

Ja men det gøre jeg heller ikke, og hvad mener du med med mindre jeg har fået tiladelse til det.

Der må jeg sige at du tager fejl for din Astma artikel er kopieret [herfra! Og med hensyn til tilladelse menes der at hvis du vil kopiere noget skal du have lov til det derfra hvor du kopierer ellers må det ikke bruges på wikipedia! --Peter Andersen 11. dec 2005 kl. 23:19 (CET)

Ja men de har jo ikke sagt noget til det. [herfra!

Som udgangspunkt har man i den danske lovgivning ikke tilladelse til at kopiere andres indhold; du er nødt til at finde en af de få kilder, der tillader kopiering eller selv skrive teksten.
I øvrigt skriver NetDoktor at "Materialerne må ikke kopieres, sælges, distribueres eller på anden måde gengives uden udtrykkelig skriftlig tilladelse fra NetDoktor.dk." i deres brugerbetingelser. Der er endda en henvisning til teksten på den side du linkede til herover.
- Kåre Thor Olsen (Kaare) 11. dec 2005 kl. 23:29 (CET)


Ja men det er jo lidt svært at finde på noget man kan beskrive.

Det er vi enige om. Kan du ikke selv finde på noget at skrive, så lad være - ulovligt kopieret indhold bliver slettet igen, og er kun spild af tid for os alle. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 11. dec 2005 kl. 23:35 (CET)


Irakiske byer[rediger kildetekst]

Hej Yagan

Kan jeg få dig til at sætte kategorier på de irakiske byer du opretter artikler om? Du indsætter bare nederst i artiklen følgende: [[Kategori:Irakiske byer]]. Hvis du kan fylde en smule mere på artiklerne ville det også være alletiders. Bare 10 - 20 linjer, måske noget om byernes historie el.lign. Du kan sandsynligvis finde inspiration til mere tekst i den engelske Wikipedias artikler om byerne. Mvh Malene Thyssen 12. dec 2005 kl. 19:24 (CET)

Oka det er iorden så skal jeg bare kopiere det med irakiske byer kategori så skal jeg bare ligge det helt nederst i irakiske byer eller hvad, oka jeg skal nok skrive noget om Byerne i irak.


Skal jeg bare lave en Artikel om Irakiske byer

sådan nu har jeg Laved den[rediger kildetekst]

Sådan malene nu har jeg opretet en artikel med navn Irakiske byer og jeg har lagt nederst Irakiske kategori. Men jeg har skrevet Lidt om byerne i irak. Jeg bare skrevet hvem der er størst og hvad for en hovedtad i irak.

Fint nok Yagan - og artiklen irakiske byer dukker op når man klikker på kategorien, så du har gjort det rigtigt :-) Jeg mente nu bare du kunne sætte kategorien ind på artiklerne om de enkelte byer - som f.eks. på artiklen du oprettede om Al Basrah - hov se forresten lige Heelgraspers kommentar på diskussionen. Mvh Malene Thyssen 12. dec 2005 kl. 20:12 (CET)

ja men i byerne er der lagt kategori i alle sammen.

Åh det havde jeg ikke lige set - sorry :-) Mvh Malene Thyssen 12. dec 2005 kl. 20:25 (CET)

Mener du at jeg skal fx. Oprette al rumadi der er der jo ikke oprettet en artikel. Mener du at jeg skal lave en artikel om de byer som der ikke laved artikler til Og så ligge kategori, Hvis de sån så er det iorden.

Du må meget gerne oprette nye artikler om irakiske emner generelt, som ikke findes her i forvejen - men vær omhyggelig med stavningen af artikelnavnet, ellers bliver der en masse bøvl senere med at få flyttet artiklerne til de rigtige navne :-| Mht. Byerne kan du jo bruge linkene fra siden du oprettede: Irakiske byer - der er allerede nogle røde links du kan gå i gang med. Men husk: Tjek stavning. Jeg kan desværre ikke hjælpe dig der da jeg stort set intet ved om hvad byerne normalt kaldes på dansk. Mvh Malene Thyssen 12. dec 2005 kl. 20:25 (CET)

.. Hej malene hvordan ligger man en billed f.eks. Jeg vil ligge en billed til diyala i irak.

Hej Yagan - husk inden du uploader billeder - at du ikke må bryde copyright, dvs. det er bedst hvis det er dine egne billeder du uploader, så har vi nemlig det på plads.
Jeg har vist engang skrevet en hjælpeside til hvordan man uploader billeder...finder den lige - øjeblik...jo her er den: Hjælp:Upload, der skulle det være beskrevet punkt for punkt. Billedarkivet Commons finder du her. Husk når du uploader et billede skal du angive hvilken licens du udgiver billedet under - ellers bliver det slettet igen. Du kan vælge en licens på denne side (se under punktet Well-known licenses). Mvh Malene Thyssen 12. dec 2005 kl. 20:34 (CET)
Hej Yagan. Hvis ikke du selv har tegnet kortet i artiklen om Diyala bryder du ophavsretten ved at lægge det ind på en artikel på Wikipedia. Tegn istedet selv et kort og læg det ind her. Mvh Malene Thyssen 12. dec 2005 kl. 20:44 (CET)

Administrator[rediger kildetekst]

Hej Yagan mht. at søge om administratorstatus: Man skal søge på siden Wikipedia:Anmodning om administratorstatus hvorefter man kan blive valgt hvis der kan blive enighed om det blandt de øvrige brugere. Men for at have en chance skal man have bevist en vis driftsikkerhed i en længere periode. Mvh Malene Thyssen 12. dec 2005 kl. 20:52 (CET)


Ang. kopiering[rediger kildetekst]

Selv om vi må anvende materialet fra leksikon.org kan vi ikke bare kopiere det hele ind - så ligger det bedre hvor det er. Prøv at sætte dig ind i stilmanualen og redigere og formatere lidt - tjek evt. om opælysningerne er up to date. Direkte kopiering fra et sted til et andet uden at tilpasse det i sammenhængen gavner ingen - tværtimod. -- Nico 12. dec 2005 kl. 23:25 (CET)


Hvad har jeg da gjort- jeg gjorde ikke noget.

Velkomster[rediger kildetekst]

Hej I stedet for at skrive en-linjes velkomster kan du med fordel bruge {{subst:Velkommen}}. Husk også at underskrive. Rune Magnussen 13. dec 2005 kl. 00:17 (CET)

Hej Yagan. Ja jeg er vist rimelig ny. Jeg skrev bare lidt til din artikel om Baladrooz som jeg tog fra den engelske version: http://en.wikipedia.org/wiki/Diyala.

Super du kommer fra Irak. Det er altid godt med noget inside-viden, så kan man få nogle detaljer man ellers ikke kunne. Rune X2 13. dec 2005 kl. 00:17 (CET)

Hej hvad hvil du vide om irak for jeg kommer fra irak. yagan//

En lille pointe[rediger kildetekst]

Hej Yagan. Noget af det, du har skrevet er ok, andet ikke. Jeg tror jeg har fanget problemet. Detteher er et seriøst projekt og ikke et sted som Arto, og andre lignende steder, hvor man kan lave lidt ballade ind imellem. Vores brugersider og -diskussioner er redskaber til at diskutere artikelskrivning med og ikke chat-profiler. Du har opdaget at du frit kan ændre meget på Wikipedia, men det er frihed under ansvar - og ikke en legeplads. Jeg synes du skal trække vejret dybt et par gange - læse lidt i de links, der står øverst på denne side - og komme igang igen med skriveriet. Når du så føler dig fristet til at slappe af med lidt ballade, så gør det andre steder end her. God skrivelyst. --Jørgen 13. dec 2005 kl. 00:46 (CET)

Jeg har netop blokeret dig i otte timer - konkret fordi du flyttede Bruger:Kohelets diskussionsside. Det gør man bare ikke. Benyt den lille pause til at læse lidt om regler og forventet adfærd (alternativt kan du bruge natten på at sove, naturligvis). --Palnatoke 13. dec 2005 kl. 00:52 (CET)

efter igen at have observeret ulovlig kopiering af artiklen hvad er økologi og din manglende forståelse af wikipedia og de gældende regler, vil jeg henstille, at du undlader yderligere arbejde på wikipedia. Jeg vil indstille, at du nu bliver blokeret i længere tid, så du får lejlighed til at tænke over, hvad du foretager dig. --Sir48 (Thyge) 13. dec 2005 kl. 19:20 (CET)
Jeg har nu blokeret dig i 24 timer. Du har flere gange fået besked på at du ikke må kopiere tilfældigt materiale ind på Wikipedia, og nu må det få en konseksvens. Du skal først sikre dig at der er lovligt. Yderligere vil jeg nævne, at der typisk er en progression i varigheden af blokeringer, og du dermed kan se frem til en længere periode næste gang du gør noget tilsvarende. --Maitch 13. dec 2005 kl. 19:34 (CET)
Du insisterer på at skrive nonsens. Lad være med det! --Palnatoke 15. dec 2005 kl. 16:50 (CET)

Husk kilde[rediger kildetekst]

Hej Yagan

Når du kopierer fra leksikon.org, så husk at anføre kilden i artiklen - jeg har gjort det for dig i artiklen om Friedrich Adler, så kan du selv kikke hvordan. Mvh Malene Thyssen 17. dec 2005 kl. 13:10 (CET)

Hjemmeside oversætning[rediger kildetekst]

er der nogen som der kender en dansk hjemmeside hvor man kan Oversæt fra engelsk til dansk. Hvis i har nogen kan i skrive i min Diskussion og Skrive hjemmesiden, men Oversætning skal være gratis når jeg skal oversæte--Yagan 17. dec 2005 kl. 17:20 (CET)

Kopiering af tekster til Wikipedia[rediger kildetekst]

Hej Yagan

Jeg kan se du har kastet dig over at kopiere tekster fra Leksikon.org til Wikipedia. Det er helt fint - men vi må ikke kopiere rup og stub fra dem, så jeg ville høre om du ville hjælpe mig med at kopiere fra en anden hjemmeside, hvor vi gerne må kopiere det hele? Vi har fået lov til at bruge det hele fra Typografisk leksikon. Jeg lovede at kopiere til Wikipedia, men fik aldrig rigtigt gjort noget ved det. Hvis du gider må du meget gerne overføre teksterne til Wikipedia - husk at tjekke om artiklerne findes inden du opretter nye artikler :-) Husk at anføre kilde i bunden af artiklerne - ligesom ved teksterne fra Leksikon.org. Illustrationerne på Typografisk leksikon må vi også gerne bruge, hvis vi husker at nævne ophavsmanden: Jens Hofman Hansen og angiver kilden til Typografisk leksikon. Billederne må gerne udgives under GFDL-licensen - det angiver du ved at skrive {{GFDL}}. Mvh Malene Thyssen 19. dec 2005 kl. 19:03 (CET)

Administration ansøgning[rediger kildetekst]

Er der nogen der ved hvordan man ansøger for at blive administrator. yagan

Lige her: Wikipedia:Anmodning om administratorstatus --|EPO| 10. dec 2006 kl. 21:53 (CET)