Budweiser (Anheuser-Busch)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Denne artikel handler om det amerikanske ølmærke Budweiser. Der findes også tjekkiske ølmærker med tilknytning til byen České Budějovice
Budweiser
Budweiser flaske fra Holland.
Type Øl
Producent Anheuser-Busch InBev
Oprindelsessted USA USA
Introduceret 1876; 147 år siden (1876)
Alkoholprocent 5,0

Budweiser (udtales / ˈbʌdwaɪzər /) er en 5,0% vol. bleg pilsner som blev indført i 1876 af Adolphus Busch og en af de mest sælgende øl i USA. Den er lavet med op til 30% ris foruden humle og byg malt[1] Budweiser bliver produceret på forskellige bryggerier rundt omkring i USA og resten af verden. Det er en filtreret øl som kan fås som fadøl og i forskellige emballere former. Den amerikanske Budweiser brygges af bryggerigruppen Anheuser-Busch InBev.

Den originale Budweiser er pilsnerøl fra byen Budweis (nu České Budějovice) i Bøhmen (Čechy), i det nuværende Tjekkiet. Byen har bryggeritraditioner der går tilbage til middelalderen. Da amerikansk Budweiser har sikret sig rettighederne til varemærket i flere lande, markedsføres tjekkisk Budweiser mange steder under varemærkerne Budweiser (Budvar) og Czechvar. EU dømte i marts 2009 Anheuser-Busch til at skifte navn på Budweiser. Striden om navnet havde da pågået siden 1996.

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Protz, R., The Complete Guide to World Beer (2004), ISBN 1-84442-865-6

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]


ØlSpire
Denne artikel om øl eller bryggerier er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.