Budweiser (Anheuser-Busch)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Disambig bordered fade.svg Denne artikel handler om det amerikanske ølmærke Budweiser. Der findes også tjekkiske ølmærker med tilknytning til byen České Budějovice
Budweiser
Bud-bier1441.JPG
Budweiser flaske fra Holland.
Type Øl
Producent Anheuser-Busch InBev
Oprindelsessted USA USA
Introduceret 1876; 146 år siden (1876)
Alkoholprocent 5,0

Budweiser (udtales / ˈbʌdwaɪzər /) er en 5,0% vol. bleg pilsner som blev indført i 1876 af Adolphus Busch og en af de mest sælgende øl i USA. Den er lavet med op til 30% ris foruden humle og byg malt[1] Budweiser bliver produceret på forskellige bryggerier rundt omkring i USA og resten af verden. Det er en filtreret øl som kan fås som fadøl og i forskellige emballere former. Den amerikanske Budweiser brygges af bryggerigruppen Anheuser-Busch InBev.

Den originale Budweiser er pilsnerøl fra byen Budweis (nu České Budějovice) i Bøhmen (Čechy), i det nuværende Tjekkiet. Byen har bryggeritraditioner der går tilbage til middelalderen. Da amerikansk Budweiser har sikret sig rettighederne til varemærket i flere lande, markedsføres tjekkisk Budweiser mange steder under varemærkerne Budweiser (Budvar) og Czechvar. EU dømte i marts 2009 Anheuser-Busch til at skifte navn på Budweiser. Striden om navnet havde da pågået siden 1996.

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Protz, R., The Complete Guide to World Beer (2004), ISBN 1-84442-865-6

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]


ØlSpire
Denne artikel om øl eller bryggerier er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.