Byen udenfor

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Byen udenfor er en dokumentarfilm fra 2008 af instruktøren Tom Erik Kampman. Filmen er et portræt af livet i byerne, der ligger lige før eller efter storbyerne.

I Byen udenfor medvirker den pensionerede advokat Niels Kjøller og hans kone Marianne, som har skiftet deres store hus ud med en lejlighed i det sociale boligbyggeri Askerød i Hundige. I filmen følger man også Stig Stasig, som har været en del af det venstreorienterede miljø på Nørrebro i København og nu er flyttet i parcelhus. Den sidste medvirkende er Zubair Butt Hussain, hvis pakistanske forældre i 70erne valgte at sætte sig selv i gæld, så de kunne flytte til et parcelhuskvarter.

Instruktøren af Byen udenfor, Tom Erik Kampman, har tidligere stået bag dokumentarfilmen Tekstmager om fire forskellige personer, der beskæftiger sig med ord og tekster: rapperen, stand-upkomikeren, forfatteren og reklametekstforfatteren. Filmen handlede blandt andet om at træffe et utraditionelt karrierevalg. Byen udenfor ligger i forlængelse af Tekstmager ved at fortælle om tre personer, der har skabt sig en tilværelse i forstaden på trods af omgivelsernes opfattelse af den som indadvendt og kønsløs.

Byen udenfor er anden del af en trilogi om identitet. Filmen blev nomineret til en Robert i 2009 i kategorien Årets korte dokumentarfilm.

Eksterne kilder/henvisninger[redigér | redigér wikikode]


DanskStub
Denne artikel om en dansk film er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Film