Cabrera Nationalpark

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Cabrera Archipelago Maritime-Terrestrial National Park
Localización de las Islas Baleares.svg
Land Spanien
Provins Baleariske øer
Sted Middelhavet
Højeste bjerg Na Picamosques
 - højde 172 moh
Areal 100 km²
Localització de Cabrera.png

Cabrera Archipelago Maritime-Terrestrial National Park (catalansk: Parc Nacional Maritimoterrestre de l'Arxipèlag de Cabrera, spansk: Parque Nacional Marítimo-Terrestre del Archipiélago de Cabrera) er en nationalpark der omfatter hele Cabrera Archipelago, en øgruppe bestående af 19 ubeboede øer, som er en del af de Baleariske øer (catalansk: Illes Balears, spansk: Islas Baleares), en provins i Spanien. Nationalparken har et areal på 100 km², hvoraf 87 km² er vand. Parken har relativt få besøgende på grund af den afsides beliggenhed.

Borgen Cabrera er fra det 14.århundrede

Geografi[redigér | rediger kildetekst]

Der Cabrera-Archipellago ligger ti kilometer fra sydspidsen af Mallorca Cap de les Salines. In geologischer Hinsicht sind die Inseln die südliche Verlängerung des Gebirges Serres de Llevant. Af de 19 er den største Cabrera Gran med 1.155 hektar, fulgt af Illa des Conills med 137 hektar. Andre større øer er Ses Rates, els Estels, l'Imperial, les Bledes, es Fonoll, na Rodona, l'Esponja, na Plana, na Pobra, s'Illot Pla, s'Illot og na Foradada.

Klimaet er steppeklima og øerne er udsat for vind og salt[1].

Der er store kolonier af havfugle og enkelte endemiske dyre- og plantearter. Cabrera Nationalpark er en af Natura 2000-netværket og er fuglebeskyttelsesområde.

Eksterne kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Oriol Alamany, Eulàlia Vicens: Parques Nacionales de España. Lynx Edicions, Barcelona 2003, ISBN 84-87334-45-8

Koordinater: 39°09′N 2°57′Ø / 39.150°N 2.950°Ø / 39.150; 2.950