Canal Digital

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Canal Digital
Virksomhedsinformation
Selskabsform Aktieselskab Rediger på Wikidata
Brancher Telekommunikation, betalings-tv Rediger på Wikidata
Grundlagt 10. februar 1997 Rediger på Wikidata
Opløst 13. april 2021 Rediger på Wikidata
Hovedsæde Fornebu, Norge Rediger på Wikidata
Virksom i
Norge, Finland, Sverige, Danmark Rediger på Wikidata
Produkt Kabel-tv Rediger på Wikidata
Organisation
Moderselskab Telenor Broadcast Holding Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Virksomhedens hjemmeside Rediger på Wikidata
OpenCorporates no/977273633 Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Canal Digital var en af Nordens største distributører af kabel-tv og satellit-tv. I 2021 blev virksomheden fusioneret med Viasat og blev til Allente. Selskabet opstod af et samarbejde mellem Canal+ og Telenor Broadcasting. Fra 2003 til 2021 var Canal Digital ejet af Telenor.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Canal Digital blev grundlagt i marts 1997 af det franske betalingstv-selskab Canal+ Groupe og den norske telekommunikationskoncern Telenor for at tilbyde digitalt tv til de nordiske tv-seere. Ejerne havde flere års erfaring fra FilmNet/Multichoice og Tele-TV/CTV, hvilket gav det nye selskab mulighed for allerede fra begyndelsen at tilbyde abonnenterne det største og bedste udvalg af nordiske og internationale tv-kanaler, og i 1998 blev Canal Digitals abonnenter således de første, der fik adgang til digitalt tv og interaktive tjenester på det nordiske marked.

I 2001 fik Telenor fuldt ejerskab i Canal Digital, da de købte Canal+ Groupe ud, og to år senere, i 2003, samlede Telenor sine mange tv-virksomheder, hvilket blandt andet betød, at Canal Digital i Danmark fusionerede med Telenor Vision under navnet Canal Digital Danmark.

I 2005 købte Canal Digital Danmark service- og internetvirksomheden OE Kabel-TV og fik dermed mulighed for også at udbyde bredbånd, IP-telefoni og teknisk service til det danske kabel- og antenneforeningsmarked. Samme år gik Canal Digital desuden i luften med den første af siden mange HDTV-kanaler i Danmark.

I 2012 blev den danske afdeling af Canal Digital Kabel-tv solgt til Stofa for 51 millioner kroner.

I 2013 indgik Canal Digital en historisk aftale med konkurrenten Viasat, som bl.a. betyder at Canal Digital nu har TV3 og TV3 Puls i alle sine pakker i Danmark.

I 2020 fusionerede Canal Digital og Viasat til ét selskab og hedder nu fra d. 13. april 2021, Allente.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

FirmaSpire
Denne artikel om et firma eller en virksomhed i Norge er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
FjernsynSpire
Denne artikel om et tv-program er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.