Canal Digital

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Canal Digital
Canal Digital.png
Virksomhedsinformation
Selskabsform Aktieselskab Rediger på Wikidata
Branche Telekommunikation Rediger på Wikidata
Grundlagt 10. februar 1997 Rediger på Wikidata
Opløst 13. april 2021 Rediger på Wikidata
Hovedsæde Fornebu, Norge Rediger på Wikidata
Virksom i
Norge, Finland, Sverige, Danmark Rediger på Wikidata
Produkt Kabel-tv Rediger på Wikidata
Organisation
Moderselskab Telenor Broadcast Holding Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Virksomhedens hjemmeside Rediger på Wikidata
OpenCorporates no/977273633 Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Canal Digital var en af Nordens største distributører af kabel-tv og satellit-tv. I 2021 blev virksomheden fusioneret med Viasat og blev til Allente. Selskabet opstod af et samarbejde mellem Canal+ og Telenor Broadcasting. Fra 2003 til 2021 var Canal Digital ejet af Telenor.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Canal Digital blev grundlagt i marts 1997 af det franske betalingstv-selskab Canal+ Groupe og den norske telekommunikationskoncern Telenor for at tilbyde digitalt tv til de nordiske tv-seere. Ejerne havde flere års erfaring fra FilmNet/Multichoice og Tele-TV/CTV, hvilket gav det nye selskab mulighed for allerede fra begyndelsen at tilbyde abonnenterne det største og bedste udvalg af nordiske og internationale tv-kanaler, og i 1998 blev Canal Digitals abonnenter således de første, der fik adgang til digitalt tv og interaktive tjenester på det nordiske marked.

I 2001 fik Telenor fuldt ejerskab i Canal Digital, da de købte Canal+ Groupe ud, og to år senere, i 2003, samlede Telenor sine mange tv-virksomheder, hvilket blandt andet betød, at Canal Digital i Danmark fusionerede med Telenor Vision under navnet Canal Digital Danmark.

I 2005 købte Canal Digital Danmark service- og internetvirksomheden OE Kabel-TV og fik dermed mulighed for også at udbyde bredbånd, IP-telefoni og teknisk service til det danske kabel- og antenneforeningsmarked. Samme år gik Canal Digital desuden i luften med den første af siden mange HDTV-kanaler i Danmark.

I 2012 blev den danske afdeling af Canal Digital Kabel-tv solgt til Stofa for 51 millioner kroner.

I 2013 indgik Canal Digital en historisk aftale med konkurrenten Viasat, som bl.a. betyder at Canal Digital nu har TV3 og TV3 Puls i alle sine pakker i Danmark.

I 2020 fusionerede Canal Digital og Viasat til ét selskab og hedder nu fra d. 13. april 2021, Allente.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

FirmaSpire
Denne artikel om et firma eller en virksomhed i Norge er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
FjernsynSpire
Denne artikel om et tv-program er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.