Château de Vincennes

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Château de Vincennes.

Château de Vincennes er en massiv kongelig fæstning fra det 14. og 17. århundrede i den franske by Vincennes, øst for Paris, nu en forstad til storbyen.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Som andre mere kendte slotte, havde fæstningen sin oprindelse i en jagthytte, som er bygget til Ludvig VII omkring 1150 i skoven ved Vincennes. I det 13. århundrede rejste Philip Augustus og Louis IX en mere omfattende herregård. Louis IX er kendt for at have tage afsted på korstof fra Vincennes, hvorfra han vendte ikke tilbage.

Vincennes var mere end en barsk fæstning: Philippe III (1274) og Philippe IV (1284) blev gift der og tre konger fra det 14. århundrede døde på Vincennes: Louis X (1316), Philippe V (1322) og Charles IV (1328).

For at forstærke området, blev slottet stærkt udvidet og erstatter den tidligere grund i den senere 14. århundrede. Et donjon-tårn, 52 meter høj, er den højeste middelalderlige befæstede struktur i Europa, blev opført af Philip VI i Frankrig, et arbejde, der blev påbegyndt omkring 1337. Den store rektangulære omkreds af vægge, blev færdiggjort af Valois to generationer senere (ca. 1410). Donjon tjente som bolig for den kongelige familie, og dens bygninger er kendt for engang at have indeholdt biblioteket og det personlige kontor for Charles V. Henry V af England døde i donjon i 1422 efter belejringen af Meaux.

Den 14th århundrede Tour-de-la-Reine i Vincennes, fra den tørre voldgrav, der viser en ung hængepil markerer stedet, hvor duc d ' enghien blev udført i 1804. Anonym akvarel, ca 1820 (Bibliothèque nationale de France, Paris)

Relikvier af Jesus' tornekrone blev midlertidigt huset i befæstningen, mens Sainte-Chapelle i Paris var ved at blive gjort klar til at modtage dem. Et fragment, der blev tilbage fik sin eget kapel på Vincennes, sandsynligvis bygget af Peter Montereau (som kan have designet Sainte-Chapelle i Paris). Henri IV var fængslet på Vincennes i April 1574 under religionskrigene.

Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg