Christian Ahlefeldt-Laurvig

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Christian Ahlefeldt-Laurvig
9. lensgreve af Langeland
Embedsperiode
1889 – 28. august 1917
Foregående Frederik Ahlefeldt-Laurvig
Efterfulgt af Frits Ahlefeldt-Laurvig
Personlige detaljer
Født 31. juli 1844
Langeland, Danmark
Død 28. august 1917 (73 år)
Børn Preben Ahlefeldt-Laurvig,
Frits Ahlefeldt-Laurvig Rediger på Wikidata
Far Frederik Ahlefeldt-Laurvig
Søskende William Ahlefeldt-Laurvig Rediger på Wikidata
Informationen kan være hentet fra Wikidata.

Christian Johan Frederik lensgreve Ahlefeldt-Laurvig(en) (31. juli 1844Lille Mørkegård28. august 1917Tranekær Slot) var en dansk politiker, godsejer, kammerherre og hofjægermester.

Biografi[redigér | rediger kildetekst]

Han var søn af lensgreve Frederik Ahlefeldt-Laurvig (død 1889) og hustru Mathilde f. komtesse Schulin (død 1885). Han besad Grevskabet Langeland og Stamhuset Ahlefeldt, var formand for Magleby Sogneråd 1869-78; medlem af Svendborg Amtsråd 1877-95, Landstingsmand for 6. Landstingskreds fra 1883; medlem af Rigsretten 1907, formand for de samvirkende Landboforeninger i Fyens Stift; tidligere formand for Langelands landøkonomiske. Forening og for Langelandsbankens bankråd; i bestyrelsen for The Crown Butter Export Company og var i en årrække formand for Kongelig Dansk Yachtklub. Han var Kommandør af 1. grad af Dannebrogordenen og Dannebrogsmand.

Han var gift med komtesse Johanne Ahlefeldt-Laurvig, f. 11. maj, datter af baron Ferdinand Wedell-Wedellsborg og hustru Eleonore f. komtesse Bille-Brahe.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]


DanskSpire
Denne artikel om en dansk politiker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Politiker