Christian Jon Cherry

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Christian Cherry)
Christian Jon Cherry
Født 1972 Rediger på Wikidata
Far Don Cherry Rediger på Wikidata
Mor Lone Rye, Christianshavn, København
Søskende David Ornette Cherry,
Eagle-Eye Cherry Rediger på Wikidata
Familie Neneh Cherry (stedsøster) Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Skuespiller, musiker Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Christian Jon Cherry (født 9. december 1972 i København) er en dansk musiker og tidligere vejr-vært på DR. Han har er søn af jazzmusikeren Don Cherry, bror til musikeren og sangeren Eagle-Eye Cherry og halvbror til sangeren Neneh Cherry.

Karriere[redigér | rediger kildetekst]

I starten af 1990 til medio 90'erne var Christian Cherry programmør for det danske pop/rock band Butterfly Banquette. Bandet nåede dog aldrig succes i samme skala som Eagle-Eye Cherry og Neneh Cherry gjorde, men nåede dog at gøre sit indtog på det danske musikmarked.

Christian Cherry har på samme vis som sin bror Eagle-Eye Cherry forsøgt sig i forskellige genrer. Man har bl.a. kunnet se ham på Mammutteatret beliggende på Nørrebrogade i København, hvor han medvirkede i stykket Festen, som i 2002 havde præmiere på Det Kongelige Teater. Her havde han medspillere som Jesper Langberg, Lisbet Lundquist samt Anna Pihl-skuespilleren, Charlotte Munck. Men han har også medvirket i en del andre stykker, som Ali Baba, Titanics Undergang m.m., samt forskellige opgaver inden for tv.

Christian Cherry er også skolelærer, og han underviser i fag som idræt, engelsk samt naturfag. Uddannelsen til lærer tog han på Blaagaard Statsseminarium i 2001.[1]

Sidst i 1980'erne spillede Christian Cherry backgammon, og han endte blandt andet på en 1. plads ved Monte Carlo Cuppen i 1988.

I perioden 2015- 20 har Christian Cherry arbejdet som vejrvært hos DR.[2]

Kildehenvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Mammutteatret – Tidligere forestillinger". Arkiveret fra originalen 28. september 2007. Hentet 11. marts 2007.
  2. ^ Christian Cherry | Vejret | DR