Claus Berggren

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Claus Berggren
Født 1. juli 1951Rediger på Wikidata
Død 9. januar 2002 (50 år)Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Claus Kai Berggren (1. juli 1951 Nørrebro i København9. januar 2002 Vestre Fængsel, København) er en dansk morder.

Han idømtes 10. marts 1977 af et enigt nævningeting ved Vestre Landsret livsvarigt fængsel for to mord: På den otteårige Conny Jacobsen i Fensmarksgade 41 på Nørrebro i København 18. august 1971. Og på den 15-årige Conny Lund Koue i en vaskekælder på Skelvangsvej i Randers 20. april 1976. Conny blev fundet i live, men afgik ved døden på hospitalet samme dag. Begge ofre blev dræbt med adskillige knivstik i maven og andre dele af kroppen.

Mordene blev begået i nabolaget til Claus Berggrens bopæle. Efter det sidste drab blev 'københavneren' hurtigt hovedmistænkt også af sin højgravide hustru, der lod sig skille. Efter første ransagning af parrets lejlighed på Skelvangsvej blev han varetægtsfængslet i to uger for småtyveri, men ved en senere minutiøs ransagning fandtes både hans blodplettede tøj og gerningsvåben. Efter nogen dages forhør indrømmede han det første drab, men den usikre og stammende Berggren havde svært ved at forklare et motiv. Noget gik galt i hans barndom og selv om han voksede op som forkælet enebarn, havde han er anstrengt forhold til sin far, men blev til gengæld stærkt beskyttet af sin mor.

Claus Berggren afsonede 25 år af sin livstidsdom i bl.a Vridsløselille, Herstedvester og Vestre Fængsel. Han blev i november 1990 betinget benådet og prøveløsladt, men røg allerede tilbage i fængsel igen i juli 1991 på ubestemt tid. Claus Berggren blev igen prøveløsladt otte år senere i 1998, men dette lykkes heller ikke, da han ikke kunne overholde betingelserne for sin prøveløsladelse.

Han døde 2002 af kræft i bugspytkirtlenVestre Fængsels sygehusafdeling.

Eksterne links[redigér | redigér wikikode]