Coldplay

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Coldplay
Coldplay.jpg
Coldplay under en koncert i September 2005
Information
Oprindelse London, England
Genre Alternativ rock
Pop rock
rock
Aktive år 1996 – i dag
Pladeselskab Parlophone Records
Capitol Records
EMI Music Group
Medlemmer Chris Martin
Jonny Buckland
Guy Berryman
Will Champion
Eksterne henvisninger
coldplay.com
Coldplay 2009

Coldplay er et engelsk band, der i genre svinger imellem pop rock og let/alternativ rock. Coldplay er af mange udråbt som et af de vigtigste bands i slutningen af 1990'erne og starten af det nye årtusinde, og nogle sammenligner endda deres status med både Radiohead og U2.

Coldplay har flere gange været i Danmark. Deres første visit var i 2002, hvor de besøgte Midtfyns Festivalen som en del af deres A Rush of Blood to the Head tour. Efterfølgende var de et af hovednavnene på Roskilde Festivalen i 2003. I 2005 lagde bandet vejen forbi København på deres Twisted Logic Tour, hvor de gav koncert i Forum for et publikum på godt og vel 10.000 mennesker. Coldplay var også et af hovednavnene på Roskilde Festival 2009, hvor de spillede som afslutningsnavn søndag aften. Senere indledte Coldplay deres europaturné 2009 i HerningMessecenter Herning 16. august 2009. D. 28 august 2012 besøgte Coldplay igen København på deres "Mylo Xyloto Tour", hvor de gav koncert i Parken for omkring 50.000, alt udsolgt.[1] Coldplay vendte tilbage til Parken den 5. & 6. juli 2016, for at spille 2 udsolgte koncerter på deres A Head Full Of Dreams tour.

Bandmedlemmer[redigér | rediger kildetekst]

Diskografi[redigér | rediger kildetekst]

Nuvola apps download manager2-70%.svg Hovedartikel: Coldplays diskografi.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

MusikgruppeSpire
Denne artikel om en musikgruppe er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.