Comedy rock

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Comedy rock
Comedyrock-bandet Bonzo Dog Doo-Dah Band med Neil Innes
Stilistisk oprindelse: Rock, Komedie
Kulturel oprindelse: USA
Typiske instrumenter: Guitar - Bas - Trommer - Vokal
Mainstream popularitet: Lille, men voksende grundet populariteten blandt flere comedy rock-bands.
Undergenrer
Mock metal
Fusionsgenrer
Comedy rap

Comedy rock er et begreb, som bruges til at beskrive rock musik der er blandet med satire og andre former for komik. Denne tendens kan spores helt tilbage til de tidlige dage af rock and roll, hvor en af de mest bemærkelsesværdige eksempler er artisten Sheb Wooley, hvis sang "Purple People Eater" lå som nummer 1 på Billboard hitlisten i 1958, og holdt denne placering i seks uger.[1]

Mange mainstream rock bands er kendt for at indoperere satire i deres sange blandt andet Bloodhound Gang, Blink-182, Bowling For Soup, Sublime, GWAR, Primus og System of a Down.

Rock er blevet et mål for meget parodisering og flere parodibands har endt med at sælge pladehits, som eksempelvis The Rutles (Beatles-parodi), The Hee Bee Gee Bees og efterfølgende Spinal Tap i USA og Bad News i Storbritannien. "Weird Al" Yankovic anses som den mest succesfulde parodiartist, som i over fire årtier har lavet parodisange, som har solgt mere en 12 millioner albummer, (mere end noget andet comedy band i historien).[2]

I dansk sammenhæng har Shu-bi-dua bevæget sig indenfor genren,[3] med komiske og satiriske danske tekster til klassiske rock- og posange.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Bronson, Fred (2003). The Billboard Book of Number 1 Hits: The Inside Story Behind Every Number. Billboard Books. s. 38. ISBN 0823076776.
  2. ^ Harrington, Richard. "Weird Al's Imitation: A Funky Form of Flattery". Washington Post. Hentet 2007-08-10.
  3. ^ rateyourmusic.com