Psykedelisk rock

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Psykedelia (også kaldet syrerock) er en musikstil som tager udgangspunkt i psykedeliske oplevelser, det vil sige de indre verdener som opnås gennem brug af psykedeliske stoffer. Stilen kendetegnes i stor grad af indflydelse fra indisk, arabisk og anden asiatisk musikultur. Instrumenter, lydbilleder og rytmer fra Østen blev brugt meget i sangene.

Psykedelisk musik udviklede sig først i hippiemiljøerne i San Francisco hvor grupper som Jefferson Airplane, Grateful Dead og Quicksilver Messenger Service med udgangspunkt i blues og folkeviser eksperimenterede med lydbilleder og strukturer under indflytelse af psykedeliske stoffer.

I England udviklede genren sig da folkemusikere som Incredible String Band bevægede sig fra de enkle poparrangementer mod noget mere komplekst, melodiøst og opfindsomt. Kendte pop- og rockbands som Beatles og Rolling Stones brugte elementer af psykedelia i deres musik. Stilen findes mere rendyrket i den tidlige ende af Pink Floyd, Hawkwind og andre bands som senere bevægede sig ind i space rock-genre.

Eksempler på psykedeliske rock-bands[redigér | redigér wikikode]

Se også[redigér | redigér wikikode]

Musik Stub
Denne musikartikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.