Stark Group

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra DT Group)
Spring til navigation Spring til søgning
STARK GROUP
Virksomhedsinformation
Branche Engroshandel med træ, trælast og byggematerialer
Grundlagt 1896
Hovedsæde Frederiksberg
Nøglepersoner Søren P Olesen,
Organisation
Antal ansatte
Mere end 5,000
Eksterne henvisninger
https://starkgroup.dk/
CVR-nummer 27065333Rediger på Wikidata

Stark Group er en nordisk koncern med hovedsæde på Frederiksberg, Danmark. Virksomheden skiftede navn fra DT Group til Stark Group.

Virksomheden har været igennem store forandringer, hvor Silvan blev solgt til Aurelius Group 10. juli 2017.[1] Koncernen består i dag af byggemarkedskæderne Neumann Bygg, Beijer Byggmaterial, Stark Finland, Stark Danmark og Grønland. Firmaet skiftede i 2006 navn til DT Group fra Danske Trælast, og det kan føre dets historie tilbage til 1896 hvor det grundlagt som Aarhus Trælasthandel.[2]

Administrerende direktør er Søren P Olesen som tiltrådte i februar 2016.

Ejerskab[redigér | redigér wikikode]

Stark Groups ejer, Lone Star er en amerikansk privat kapitalfond fra Dallas, Texas stiftet i 1995. Siden midten af 2000’erne har Lone Star øget sine investeringer i Eurozonen med særligt fokus på udviklede markeder.

Tidligere var Stark Group (DT Group) ejet af den engelske børsnoterede koncern Wolseley (nu Ferguson), der bl.a. andet driver handel med VVS-artikler og byggematerialer.[2]

DT Group var (som Danske Trælast) indtil 2003 ejet af blandt andet forsikringsselskabet Codan og pensionsselskaberne Arbejdsmarkedets Tillægspension og Lønmodtagernes Dyrtidsfond.

Kilder og henvisninger[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Stark vender skuffende underskud til milliardoverskud 10. januar 2019 på idag.dk
  2. ^ a b DT Group a/s:Our story (engelsk) hentet 3. april 2014
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.