Dahmer (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Dahmer
Instrueret af Rediger på Wikidata David Jacobson
Manuskript af Rediger på Wikidata David Jacobson
Medvirkende Rediger på Wikidata Jeremy Renner og Bruce Davison
Land Rediger på Wikidata USA
Sprog Rediger på Wikidata engelsk
Links
iMDB Rediger på Wikidata på IMDb
Scope på scope.dk
DFI Rediger på Wikidata i DFI's filmdatabase
Noter
Dele af ovennævnte oplysninger stammer direkte fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammensteds.

Dahmer er en amerikansk psykologisk-drama film fra 2002. Filmen omhandler den amerikanske seriemorder Jeffrey Dahmer. Jeremy Renner spiller hovedrollen som den sindsforstyrrede seriemorder.

Handling[redigér | redigér wikikode]

Jeffrey Dahmer dræber unge mænd. Han fotografier dem, masturberer bagefter, og udfører sadistiske eksperimenter på dem, inden han myrder dem. Han dræbte 17 mænd på denne måde i Bath, Ohio og byområdet i Milwaukee. Samtidig undersøger han sine forbrydelser og rationaliserer dem med skilsmissen fra sine forældre og følelsesmæssigt isolerede barndom. Alligevel kan han ikke holde op med at invitere flere og flere unge, primært homoseksuelle og etniske mindretal mænd fra barer og klubber til sit hjem, hvor han dræber dem. Først da den unge Rodney flygter fra Dahmer's lejlighed er myndighederne i stand til at anholde ham.

Plot detaljer[redigér | redigér wikikode]

Der er to tidslinjer i filmen: Den "nuværende" af filmen kører i almindelig kronologisk rækkefølge, der dækker en periode på en eller to dage og Flashbacks, der går i omvendt rækkefølge, så vi ser Dahmer i successrige yngre og tidligere begivenheder indtil vi ankommer på hans første mord og dens følger.

Baggrundsinformation[redigér | redigér wikikode]

Selv om filmen genskaber faktiske begivenheder, er navnene på karakterne ændret af respekt for Dahmers ofre. I virkeligheden, hed Dahmers første undslupene fange Tracy Edwards, og Dahmer's første offer var en mand ved navn Stephen Hicks, portrætteret i filmen af Matt Newton. Visse detaljer er også ændret sig, så karakteren af filmen er baseret på sande historier. Produktionen af filmen fandt sted i Los Angeles og en scene i Milwaukee i Wisconsin. Specielle effekter blev skabt af Christien Tinsley og Kelley Mitchell, der var involveret to år senere i makeup af Mel Gibsons The Passion of the Christ.

Priser[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]