Danhostel

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg

Danhostel Danmarks vandrerhjem er brancheorganisation for alle danske vandrerhjem. Derudover er foreningen medlemsorganisation for en lang række af vandrerhjem i Danmark. I Danmark findes i 2016 71 Danhostel vandrerhjem, der er fordelt ud over hele landet. Danhostel er medlem af den internationale brancheorganisation Hostelling International, hvor mere end 4.000 vandrerhjem i over 70 lande er tilknyttet.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Richard Schirrmann var i 1900-tallet manden bag det første vandrerhjem nogensinde. Han var en ung skolelærer, der ofte tog sine elever med på ferier og lange vandrerture. Her overnattede de ofte på tvivlsomme steder, som i lader og lignende. Richard Schirrmann besluttede derfor at oprette faste overnatningssteder på sine yndlingsruter, så der var gode steder at sove på disse skoleture.

Modellen blev sat i værk i 1912 med hjælp fra forretningsmanden Wilhelm Münker, og således blev ungdomsherberget på Borgen Altena, Altena, Nordrhein-Westfalen, verdens første vandrerhjem. Bare et år senere var der oprettet hele 82 Vandrerhjem over hele Tyskland.

Efter første verdenskrig blomstrede vandrerhjemsbevægelsen for alvor op, og der blev etableret vandrerhjemsorganisationer i 10 europæiske lande. Her i blandt Danhostel i Danmark. Og i 1930 kunne det første vandrerhjem i Danmark slå dørene op. Der kom hurtigt flere og flere til, som spredte sig over hele landet. Danhostel Helsingør vandrerhjem var det første kommunale vandrerhjem i Danmark.

Danhostel står for godt 1,1 million overnatninger årligt.[kilde mangler]


Kilder[redigér | rediger kildetekst]

DanskSpire
Denne artikel om et dansk firma eller en virksomhed er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.